En amerikansk hjemmeside har i en kortere periode offentliggjort 3100 danske lægers navne og cpr-numre.

København. Ukendte cyber-kriminelle har offentliggjort navne og cpr-numre på 3100 danske læger på en amerikansk hjemmeside.

Sagen blev straks meldt til politiets National Cyber Crime Center, som har sendt sagen videre til Københavns Politi, der står for den videre efterforskning.

Få et overblik over sagen her:

* Lægeforeningen blev 12. oktober opmærksom på en amerikansk hjemmeside, som har offentliggjort navne og cpr-numre på 3100 danske læger.

* Lægeforeningen oplyser, at offentliggørelsen ? så vidt den er orienteret ? kun omfatter navn og CPR-nummer.

* Ifølge politiet har oplysningerne maksimalt ligget på hjemmesiden i fire uger, og i den periode er det ifølge politiet højst 30 personer, der har været inde og kigge.

* Hverken politiet eller Lægeforeningen kan oplyse om, hvilken amerikansk hjemmeside der er tale om, så længe sagen efterforskes. Lægeforeningens direktør, Bente Hyldahl Fogh, oplyser dog, at der formodentlig er tale om en hjemmeside, der bruges til at lagre data til senere brug.

* De berørte læger har alle fået direkte besked om, at deres navn og cpr-nummer har været offentliggjort på den amerikanske hjemmeside.

* Lægeforeningen har foruden politiet også orienteret Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsdatastyrelsen, Lægemiddelstyrelsen, Datatilsynet og Apotekerforeningen.

- Ud over sagen med de 3100 læger har der været andre lækager af cpr-numre.

* En medarbejder i Sundhedsdatastyrelsen afleverede sidste år ved en fejl to ukrypterede cd'er med cpr-numre og helbredsoplysninger om 5,3 millioner danskere til et kinesisk firma.

* For et par år siden offentliggjorde hacker-aktivister en liste med 91 politikeres navne og personnumre, som "straf" for, at de havde stemt for en lov om Center for Cybersikkerhed.

/ritzau/