En DR-dokumentar om organdonation er blevet stoppet af Aarhus Universitetshospital.

19-årige Carinas forældre havde givet tilladelse til at deres datters organer måtte bruges til organdonation. Tilladelsen blev givet efter datteren havde været involveret i en fatal trafikulykke i 2011. Men pludselig vågner Carina op. Lægerne på Aarhus Universitetshospital havde taget fejl. Det skriver eb.dk.

19-årige Carina vågner heldigvis, inden lægerne går i gang med at fjerne hendes organer.

Det hele sker, mens Danmarks Radio er på hospitalet for at lave en dokumentar om organdonation. Den dokumentar er nu stoppet af Aarhus Universitetshospital, skriver eb.dk.

- Fjernsyn taler til maven og følelserne, ligesom organdonation og hjernedød er noget, vi forstår med følelser. For at få flere organdonorer har vi i rigtig mange år arbejdet med at skabe tillid til hjernedød-diagnosen. Det arbejde kunne smuldre, hvis man viste en historie, der fejlagtigt gav indtrykket, at man kunne vågne op fra hjernedød, siger pressechef på Aarhus Universitetshospital, Lars Elgård, til journalisten.dk ifølge eb.dk.

Ifølge Lars Elgård er problemet netop, at 19-årige Carina aldrig bliver undersøgt for, om hun er hjernedød.

Direktør i DR, Inger Bach, siger til Journalisten, at de dokumentarudsendelserne ikke er blevet vist til planlagt tid, fordi DR ikke er blevet færdige med at redigere dem.

gjø