De danske læger kan ikke gøre mere for at hjælpe den kræftramte, danske sangerinde Linkoban. Nu samler venner og familie ind til, at hun kan komme til Tyskland for at få alternativ behandling i et sidste forsøg på at kurere Ling Ly, der gemmer sig bag kunstnernavnet Linkoban.

I oktober 2014 fik Ling Ly konstateret kræft i stadie 4. Siden har sygdommen spredt sig aggressivt og har ramt hendes lymfekirtler. Siden oktober 2014 har hun gennemgået kemoterapi og stråling. Men resultaterne er udeblevet. Det skriver to af Linkobans venner, der har stiftet indsamlingen på Caremaker.dk.

Målet er at indsamle 500.000 kroner til Linkobans behandling i Tyskland, og noget kan tyde på, at indsamlingen kan blive en succes. På ganske få dage er der blevet indsamlet knap 90.000 kroner eller cirka 17 % af de samlede beløb, og beløbet stiger og stiger.

Vennerne skriver på Caremaker.dk, at den danske sangerinde på trods af den frygtelige sygdom og voldsomme behandling har bevaret sig gode humør og glæde ved musikken.

»Musik spiller fortsat en stor rolle i Linkoban’s liv. Hun har brugt hver eneste vågne time i studiet, hvor hun har skrevet og indspillet nye sange – og har fortsat efter hun blev diagnoseret. Hendes intense passion for musik har altid været hendes primære motivation – og i endnu højere grad nu. Hun er uerstattelig som ven og hendes unikke stemme og persona er så vigtig,« skriver de to, der står bag indsamlingen.

Linkoban, der blandt andet er kendt for numrene 'Like This', 'Popgun Track' og 'Oh Oh', har løbende opdateret på de sociale medier igennem sin sygdomsperiode, der strækker sig over et år.

Artiklen fortsætter under opslag

Det var også på de sociale medier, hun i 2014 stod frem og fortalte, at hun var blevet ramt af kræft.