Vinteren lammede massivt Danmark i december og efter en lang periode med forholdsvist varm vintervejr i starten af 2011 vil sneen nu igen ramme Danmark.
Vinteren lammede massivt Danmark i december og efter en lang periode med forholdsvist varm vintervejr i starten af 2011 vil sneen nu igen ramme Danmark. Foto: Arkivfoto: Claus Fisker

Danskerne vil igen få en smagsprøve på hvad vintervejr kan bestå af i løbet af tirsdagen, hvor der vil falde op mod ti centimeter sne i den sydlige del af Jylland og på Fyn.

- Vejret er præcist, som vi har forudset det. I øjeblikket sner det i den vestlige del af Jylland og Fyn vil få sne her til formiddag. Senere kommer det også til at berøre Sjælland, men kun den vestlige del, siger Ditte Falkenberg fra TV2 Vejret til bt.dk.


Der vil i dag falde omkring fem-ti centimeter sne i den sydøstlige del af Jylland og på Fyn, som er den del af landet, der bliver mest berørt af snevejret i dag. På Sjælland vil man kun opleve to-fire centimeters sne.

Snevejret vil slippe sit tag i Danmark i løbet af onsdagen, men temperaturen vil fortsat være skrap i vinterferien.

- Lige nu vil vi få let frost på omkring minus to grader. Vinden vil dog være hård vind til kuling, der føles som om vi har 18 minusgrader. Omkring onsdag aftager temperaturen og så vil det føles mere behageligt, forklarer Ditte Falkenberg.

Sne

I weekenden kan termometeret vise helt ned omkring 10-12 minusgrader om natten, ifølge TV2 Vejrets prognoser.

Hvordan ser der ud hos jer? Send dine bedste vinterbilleder til 1929@bt.dk og
snestorm
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.