Der er chance for rigtig pænt vejr i weekenden.
Der er chance for rigtig pænt vejr i weekenden. Foto: Bax Lindhardt

Der er mulighed for, at termometret kommer op på 20 grader i weekenden.

Vi tager den gode nyhed først:

Der er chance for rigtig pænt vejr i weekenden.

Ifølge DMI kan det blive op til 20 grader i de østlige dele af landet med størst solchance på Bornholm.

Men - og det er så den dårlige nyhed, i hvert fald hvis man godt kan lide sol - prognosen er meget usikker og sandsynligheden for, at weekenden også byder på regn og skyer er stor, lyder det fra DMI.

- Overordnet set er det en usikker situation, for vi ligger lige på grænsen mellem den kølige luft over Vesteuropa og den varme luft over Østeuropa, og det er meget afgørende for, hvordan vejret bliver i weekenden, siger vagtchef ved DMI Henning Gisselø til Berlingske Nyhedsbureau.

Han forventer mange skyer og småregn til det meste af landet, men hvis det lykkes solen at bryde igennem skyerne, er det, at temperaturen kan stige.

- Den østlige del af landet - og især Bornholm - kan godt få varme temperaturer, hvis der går hul på skydækket. Så kan vi godt komme op i nærheden af de her 20 grader, men det kræver, at der kan komme hul på skyerne, så solen kan komme til at bage, siger Henning Gisselø, der dog ikke vil udstede nogen form for varmegaranti.

- Chancen er der, men jeg vil ikke garantere noget, for så er der sikkert nogle, der bliver skuffede, siger han.

Mens bornholmerne kan krydse fingre for solens magt, må jyderne nok forvente noget lavere temperaturer.

- Det bliver noget mere behersket i Jylland, hvor det nok ikke bliver mere end 12 til 15 grader, lyder vurderingen fra DMI.

Og så er der regnen, der, som det ser ud på nuværende tidspunkt, bliver fordelt mellem den vestlige og østlige del af landet.

- Denne her frontzone, vi ligger under, producerer ikke kun skyer. Den producerer også nedbør, så der vil givetvis være noget regn. Som det ser ud nu, kunne det godt se ud til, at jyderne får regn om søndagen, mens dem østpå får regn om lørdagen, siger Henning Gisselø.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.