Øverst kan du se overvågningsvideoen, der viser, hvordan tyven stjal pakken fra Olsen Banden-udstillingen

Fyns Politi har fået indleveret den pakke, der blev stjålet fra Olsen Banden-udstillingen i Valby i søndags.

Olsen Banden-fans kan ånde lettet op, efter at et klenodie fra den populære filmserie igen er dukket op.

DR fortæller, at Fyns Politi har fået indleveret en pakke magen til den, som blev stjålet fra Olsen Banden-udstillingen på Nordisk Film i Valby i søndags.

Pakken er magen til den, som Egon Olsen altid havde med sig ud af fængslet og indeholdt planen for bandens næste store kup.

- Det papir, der var uden om pakken, er desværre smidt ud, Men ellers er pakken fin, og hvis Post Danmark skynder sig lidt, så kan vi allerede have den tilbage i dag, siger Nicklas Smedegaard Pedersen, der er rundviser og medansvarlig for udstillingen, til DR.

Klenodiet blev stjålet af en endnu uidentificeret kvinde, der i et ubemærket øjeblik så snit til at gemme pakken inde under jakken.

Overvågningskameraer fangede imidlertid forbrydelsen, og derfor har man også et nogenlunde signalement af tyven.

»Hun har kontaktet os og sagt, at der er nogen, der har fået hende til at tage pakke. Hun fortæller ikke nærmere om hvem og hvorfor, hun skulle stjæle den, så man kan kun gisne om sandheden,« siger Nicklas Pedersen til TV 2.

Udstillingsleder Mica Stoltze Nielsen fra Nordisk Film har tidligere beskrevet tyven som ‘småfed og almindelig’ - med slet skjult reference til Yvonnes signalement af ‘Bøffen’ i Olsen Banden-filmene.

»Klokken 12.18 går kvinden meget målrettet ind i Yvonnes stue og snupper Egons plan, en pakke med brunt indpakningspapir og sejlgarn. Hun står lige og kigger sig omkring og venter til de andre besøgende er gået ud af Yvonnes stue, og så stopper hun pakken ind under jakken og lyner. Klokken 12.19 forlader hun Nordisk Film. Det er timet og tilrettelagt,« sagde Mica Stoltze Nielsen mandag.

Men kvinden begik én væsentlig fejl, der fuldstændig ødelagde den timede og tilrettelagte plan: Hun brugte såmænd sit eget kreditkort, da hun betalte for entréen.

»Selv amatører og hundehoveder kan åbenbart bryde ind i vores udstilling. Men trods den stjålne effekt skal det nok blive en skide god udstilling,« sagde han.

Udstillingen om Olsen Banden er en udvidet udgave af den normale udstilling om forbrydertrioen, som er lavet i anledning af 50-året for den første film. Udstillingen varer året ud.

/ritzau/