Makeup, plastikkirurgi eller beklædning i form af briller eller kasket.

Der findes mange måder, hvorpå du kan skjule dine utilfredsheder i ansigtet på. Men hvilken kropsdel er danskerne mindst tilfredse med? Det har YouGov spurgt om i en ny rundspørge for BTMX.

Undersøgelsen viser, at danskerne er mindst tilfredse med deres næser. Her svarer mere end hver sjette, at det er den del af ansigtet, de er mest trætte af.

Det kommer ikke bag på mode- og skønhedsekspert Chris Pedersen.

»Næsen fylder meget og tegner den store linje i ansigtet. Derfor vil mange gerne have en lige næse. Hvis den ikke er symmetrisk, kan den virker meget afvigende,« siger Chris Pedersen.

Kvinder mere utilfredse end mænd

Særligt kvinder er utilfredse med deres legemsdel, der rækker længst ud fra ansigtet. Her svarer 18 procent af kvinderne, at de er mest utilfredse med næsen, mens 12 procent af mændene svarer det samme.

Samtidig oplever 49 procent af danskerne at have en del af ansigtet, de ikke er glade for. Det giver god mening, mener kønsforsker på Roskilde Universitet Kenneth Reinicke.

»Dyrkelsen af det perfekte udseende er blevet voldsommere med årene, og mange mennesker har sværere ved at acceptere tingenes tilstand, hvis det ikke lever op til idealet,« siger Kenneth.

Desuden peger han på, at en af årsagerne til, at kvinderne er mere utilfredse end mændene er, at kvinder i højere grad nærstuderer deres ansigt og krop for små detaljer, mens mænd kigger på kroppens helhed.

Unge mere utilfredse end ældre

Undersøgelsen viser også, at flere unge end ældre er utilfredse med dele af deres ansigt. Det stemmer overens med, hvad plastikkirurgen Ole Momsen oplever på sin arbejdsplads.

»Langt flere unge end ældre kommer ind og vil have lavet deres næser. Det skyldes, at danskerne måske hele livet har været utilfredse med næsen, hvor andre ansigtsoperationer skyldes alderdom,« siger Ole Momsen, der er specialist i ansigtskirurgi ved Aros Privathospital.

Ud over næsen er danskerne næstmindst tilfreds med hagen.