Her er et billede fra den video, som Larm Film har udsendt for at vise, at DR var klar over, at demonstrationen i forbindelse  EBH Bank-retssagen var arrangeret. Her journalist Adam Dyrvig Tatt og den tidligere EBH Bank direktør Finn Strier Poulsen.
Her er et billede fra den video, som Larm Film har udsendt for at vise, at DR var klar over, at demonstrationen i forbindelse  EBH Bank-retssagen var arrangeret. Her journalist Adam Dyrvig Tatt og den tidligere EBH Bank direktør Finn Strier Poulsen. Foto: Foto: Larm Film

JP journalist bekræfter, at TV Avisens journalist kendte til den iscenesatte demonstration, som DRs nyhedschef Ulrik Haagerup fortsat benægter.

Tidligere i dag fastholdt DRs nyhedschef Ulrik Haagerup i TV 2 programmet 'Presselogen' på andet døgn, at hans journalist fra TV Avisen ikke var vidende om, at der var tale om en konstrueret virkelighed, da en gruppe vrede borgere demonstrerede foran Retten i Hjørring torsdag i forbindelse med retssagen mod bl.a. den forgyldte tidligere direktør for EBH Bank, Finn Strier Poulsen.

- Vores nyhedsjournalist havde ikke fantasi til at forestille sig, at det han så, kunne være en konstrueret virkelighed, insisterede Haagerup endnu en gang.

Haagerup


Men journalisten fra Larm Film - som af DR er hyret til at lave en programserie om danskere, der er kommet i klemme og i serien gives mulighed for at konfrontere magthaveren - er træt af at høre den påstand gentaget igen og igen.

Journalisten Adam Dyrvig Tatt fra Larm film var personligt tilstede i Hjørring sammen med sine medbragte 'demonstranter' i hele ni timer og han nægter at tro på, at TV Avisens journalist ikke har opfattet, at der var tale om et set-up.

- Som du kan se på starten af tv-klippet, så går journalisten ved siden af mig på vej hen til Strier Poulsen, forklarer Adam Dyrvig Tatt til bt.dk og henviser til den video, som også er at finde her.

EBH Bank retssag i Hjørring


- Det, der er gået forud for det, er, at jeg præcis sætter ham ind i, hvad vores set-up er og at de her mennesker er med os.

- Den del kan jeg jo desværre ikke dokumentere. Kun det der kommer lige bagefter, hvor du også ser, at jeg holder hånden ud til siden og siger ‘du venter her, indtil jeg er færdig’. Men det gør han så ikke, men følger med.

- Og kardinalpunktet er, at jeg siger ordret til Strier Poulsen: ‘Jeg har taget nogen borgere med’. Så der er jo ikke noget at være i tvivl om. TV Avisen mand står lige ved siden af, understreger Adam Dyrvig Tatt, som i løbet af dagen erkender, at han var tæt på skænderier med en række kolleger, som netop ville gøre brug af selskabets kilder.

- Vi siger gentagne gange, at det skal de ikke, for det er vores set-up, siger Adam Dyrvig Tatt.

Både han og direktør for Larm Film, Søren Steen Jespersen har tidligere påpeget overfor bt.dk, at TV Avisens journalist da også på et internt møde fredag formiddag - hvor Ulrik Haagerup var tilstede - har erkendt, at han kendte til, at der var tale om en iscenesat demonstration. En viden han havde fået af to journalist-kolleger på stedet.

Det faktum har Ulrik Haagerup igen og igen ignoreret og fastholdt, at deres journalist ikke havde kendskab til, at det var et set-up.

DR-brøler: Nyhedsdirektør raser i internt notat over fejl


En af de to nævnte journalister bekræfter dog overfor bt.dk, at TV Avisens journalist havde denne viden.

- Jeg talte med ham og en tredje journalist om det her og vi var enige om, at det var en iscenesat demonstration, siger journalist Thomas Svaneborg fra Jylland Posten, der flere gange har været nomineret til en Cavling, og altså var tilstede foran Retten i Hjørring sammen med såvel TV Avisens journalist som filmholdet fra Larm Film.

Ifølge en tilstedeværende ved demonstrationen torsdag formiddag var det meget tydeligt, at medlemmerne af Larm Films filmhold havde deres egen dagsorden. Kilden ønsker at være anonym.

- Kun den enkelte kan vide, hvem der præcis vidste eller opdagede hvad. Men en ting er én sikker: Det var helt tydeligt, at dem fra filmholdet havde forudgående aftaler med de ældre demonstranter. Det skulle man enten være debil eller mega stresset for ikke at opdage, siger bt.dks kilde.

Som nævnt fastholder Ulrik Haagerup sin udlægning af sagen, mens TV Avisens journalist ikke ønsker at kommentere.

- Tak for din henvendelse. Men i forhold til kommentar må jeg henvise til Ulrik Haagerup, skriver journalisten i en mail til bt.dk.

Larm Film

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.