Hver femte golfklub bruger ifølge Miljøstyrelsens seneste kontrol farlige kemikalier til at holde græsset grønt og frodigt. 
Hver femte golfklub bruger ifølge Miljøstyrelsens seneste kontrol farlige kemikalier til at holde græsset grønt og frodigt.  Foto: Morten Juhl

Hver femte golfklub bruger ulovlige sprøjtemidler, der skader grundvandet, viser ny kontrol fra Miljøstyrelsen

Danske golfklubber skyer tilsyneladende ingen midler, når greenen skal holdes grøn. Således har Miljøstyrelsen fundet ulovlige sprøjtemidler i hver femte golfklub ved den seneste kontrol.

En enkelt golfklub, der var i besiddelse af et svensk sprøjtemiddel, er blevet politianmeldt hos Sydøstjyllands Politi, da det er ulovligt at importere og anvende udenlandske sprøjtemidler.

I 2011 benyttede stort det samme antal golfklubber ulovlige sprøjtemidler, og det får miljøminister Ida Auken til at banke i bordet.

- Hvis golf skal kunne kaldes for en grøn sport, så skal klubberne have bedre styr på reglerne. Vi er nødt til at slå hårdt ned, når reglerne bliver overtrådt. Greenkeeperne skal efteruddannes og skal i grove tilfælde kunne fratages sprøjtecertifikatet, hvis de bruger ulovlige sprøjtemidler, siger miljøminister Ida Auken, der mener, at klubbernes bestyrelser i højere grad skal tage et ansvar.

Fremover vil golfklubberne få et loft over sprøjtemidlernes maksimalbelastning, så blandt andet grundvandet beskyttes mod forurening.

 - Golfklubberne skal tage deres del af ansvaret for at beskytte vores drikkevand og natur. Vi skal gå efter så lavt et forbrug og så lav en miljøbelastning som mulig. Allerhelst så jeg, der ikke blev brugt sprøjtemidler på danske golfbaner overhovedet, og nogle klubber har allerede vist, at de kan drives stort set uden at skulle sprøjte, siger Ida Auken.

Miljøstyrelsen har i år kontrolleret 30 golfklubber, hveraf der på seks steder blev fundet produkter, der ikke er tilladt at bruge på golfbaner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.