Fik bygget den nu nedbrændte ødegård for 50 år siden.

En hyggelig påskeferie mellem to vennepar sluttede på tragisk vis, da den ødegård som de boede i brændte til jorden natten til søndag.

To af de seks personer, der opholdt sig i huset, var parret Mikkel Keiser-Nielsen og Marie. De var nygifte og bosiddende i Danmark, hvor Mikkel Keiser-Nielsen drev træfældningsfirmaet ’Keiser Kap V/Mikkel Keiser-­Nielsen’ i Lynge.

Tidaholm
Mikkel Keiser Nielsen var søn af den kendte frihedskæmper Hans Kejser-Nielsen, og sammen med sine tre søstre ejede han den nu nedbrændte ødegård, der blev kaldt for Gammal Stugan.

Mikkel Keiser-Nielsen var gode venner med faderen i familien på fire, Hans Vt Veer, og de tilbragte altså ferien sammen i huset med deres respektive familier.

På foranledning af deres far, frihedskæmperen Hans Keiser-­Nielsen, blev huset bygget i 1963. Familiemedlemmer siger til BT, at huset lige siden har været som et andet hjem for alle dem, der er ­kommet der.

Modstandshelt grundlagde familietradition

Faderen til den søskendeflok, der ejer det nedbrændte sommerhus i Sverige, var en kendt og respekteret mand fra den danske modstandsbevægelse.

Hans Keiser-Nielsen var med til at stifte modstandsgruppen Holger Danske i 1943 under den tyske besættelse af Danmark. Gruppen blev faktisk dannet i hans lejlighed.

Keiser-Nielsen var kendt som ’Doc’ blandt modstandsfolk, da han var uddannet læge. Ifølge Wikipedia var hans speciale, at han kunne svømme med bomber på ryggen over længere stræk og sætte dem på skroget af skibe under havoverfladen. Helt op til sin død interesserede han sig brændende for mysteriet om den svenske modstandspige Jane Horney.

Hans Keiser-Nielsen blev født i 1910 og døde i 1996. Han efterlod sig sin hustru Åsta og fire børn, der gennem hele deres liv har holdt fast i traditionen om at bruge den svenske ødegård til fester og ferier. Det var familiens andet hjem, men ulykkeligvis også her, at modstandsmandens eneste søn døde søndag.