Flere steder i landet holder tørt i løbet af nytårsaften, men når klokken slår 24, vil det regne over hele landet, lyder det fra DMI.
Flere steder i landet holder tørt i løbet af nytårsaften, men når klokken slår 24, vil det regne over hele landet, lyder det fra DMI. Foto: Andreas Hagemann Bro (arkivfoto)

Det bliver svært at holde nytårskrudtet tørt, når først rådhusklokkerne har ringet det nye år ind. I hvert fald forudser DMI (Danmarks Meteorologiske Institut), at man har mindst risiko for at blive våd, hvis man tænder op i fyrværkeriet i de tidlige aftentimer.

- Der kommer et ophold i regnvejret sidst på eftermiddagen, men det kommer igen i løbet af aftenen, og klokken 24 vil det regne stort set over hele landet. Så det bliver en våd fornøjelse at skyde det nye år ind, siger Jørgen Thomsen til Berlingske Nyhedsbureau.

- Der kan være små områder, hvor det holder tørt ved midnatstid - det vil primært være i de sydlige og østlige egne af landet, men det vil være meget lokalt. Generelt bliver det blæsende og regnfuldt, tilføjer han.

De relativt høje varmegrader holder ved og temperaturen kommer således til at ligge omkring fem og otte grader nytårsaften.

Sådan fortsætter det i de kommende dage, og i Nordvestjylland kommer man endda til at vågne op til sol, lyder det.

- Det milde vejr fortsætter de kommende dage. Der vil selvfølgelig være variationer i vejret, men allerede i løbet af nytårsnat klarer det op i Nordvestjylland, og de får så glæde af pænt vejr i morgen, siger Jørgen Thomsen.

Længere mod syd og øst vil landet fortsæt være præget af regn i det nye år, men i løbet af nytårsdag vil det også her klare op.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.