Danskerne spiser masser af fisk nytårsaften. Det er ikke længere kun torsk, men også hummere, al slags skalddyr, laks, havtasker og mange andre arter der bliver langet over disken. Fiskehandlerne i Torvehallerne i København havde en særdeles travl dag d. 31. december. Flere ned 1000 forudbestillinger og lange køer gav sved på panden. En far og hans to døtre kigger på hummeren
Danskerne spiser masser af fisk nytårsaften. Det er ikke længere kun torsk, men også hummere, al slags skalddyr, laks, havtasker og mange andre arter der bliver langet over disken. Fiskehandlerne i Torvehallerne i København havde en særdeles travl dag d. 31. december. Flere ned 1000 forudbestillinger og lange køer gav sved på panden. En far og hans to døtre kigger på hummeren Foto: Bax Lindhardt

Der bliver langet masser af fisk og skaldyr over disken, når danskerne skal fejre nytår. Ved Torvehallerne på Israels Plads i København, er torsken er stadig en traditionsrig bestseller, men der bliver også solgt masser af østers, hummere og krabber.

Mandag eftermiddag strakte køen sig ud af den overdækkede markedsplads, og hos fiskehandleren Hav.dk har man opstillet en salgsvogn ude foran hallerne, for at kunne udlevere alle de mange bestillinger.

Medejer af Hav.dk Tommy Lund har selv stået bag disken de sidste par dage og det er ikke blevet til meget søvn for ham og hans medarbejdere.

- Vi gik hjem kl 1 i nat og kom igen kl 3, så vi har sovet to timer. De første kunder kom i morges kl 6.38, siger han inden han fortsætter med at lange fisk over disken.

Både søndag og mandag har der været fuld gang i fiskebutikkerne i Torvehallerne, mens køen hos hallernes slagtere var noget mere begrænset. Hos Hav.dk alene har man modtaget omkring 1000 forudbestillinger. 

BT spurgte nogle af de handlende om hvad der skal på deres nytårsmenu og hvordan nytåret skal fejres.

Astrid Dollerup

Hvad skal du spise i aften?

- Jeg skal spise torsk, for torsk smager godt og det er en tradition.

Hvordan skal du fejre nytår?

- Jeg skal fejre det sammen med familien oppe i Helsingør. Det er lidt forskelligt, hvordan vi fejrer det, men sådan bliver det i år.

Hvad forventer du dig af 2013?

- Jeg forventer, at tingene bliver ved med at gå som de gør nu. Jeg tror det kommer til at gå godt for mit vedkommende, men jeg ved godt at der er mange der står i en svær situation.

Kim Sørensen

Hvad skal du spise i aften?

- Vi skal have skaldyr. Vi skal have østers, hummer, kongekrabber og tatar af tun.

Hvordan skal du fejre nytår?

- Vi bliver otte mennesker, og det bliver helt stille og roligt med familie og nogle venner i Valby.

Hvad forventer du dig af 2013?

- Jeg ser frem til 2013. Jeg er arbejdssøgende og det kunne være dejligt med et job, så hvis det kunne gå op i en højere enhed vil det være dejligt.

Martin Ostrowicki

Hvad skal du spise i aften?

- Vi skal have ti små retter, og jeg står for tre af dem. Jeg laver nogle østers, og så har jeg lavet noget hummerbisque. Og så skal jeg lave natmad, der bliver hot dogs med det hele. Og så tager de forskellige gæster nogle retter med. Så vi skal sidde ved bordet i lang tid. Vi starter kl 17.

Hvordan skal du fejre nytår?

- Vi er 11 stykker, der skal fejre nytår i vores lejlighed i Ørestad. Kæresten henter blomster og så skal vi ellers shines op.

Hvad forventer du dig af 2013?

- Jeg håber, at tingene fortsætter lige så godt som de gør nu. Jeg har haft et godt 2012, så det må gerne fortsætte.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.