Det er ikke længere nok at få tatoveret et anker eller 'mor' på overarmen. Nu skal der gallerikunst på overarmen. Det skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

Drømmer du om Kvium-kunst på knæet, en Arnoldi på armen eller en Papfar i panden, så er du en af de skarpeste 'pang-farver' på catwalk'en.

Tattoo-værker, at få tatoveret en kunstners værk på kroppen, er ny mode inden for dansk samtidskunst.

Se billederne: Anne Lindfjelds farverige tatoveringer

Se billederne: Verdens vildeste og frækkeste tatoveringer

Og fænomenet er som så meget andet hentet uden for vores grænser.

- I udlandet har man gjort det i flere år, og der er meget, der tyder på, at det nu er kommet til Danmark, siger ejer af kunstgalleriet Charlotte Fogh Contemporary, Charlotte Fogh, der selv har tatoveret en detalje fra Picasso-maleriet 'Guernica'.

Se billederne: 14 vanvittige numsetatoveringer

Kunstnerne HuskMitNavn og Julie Nord har i årevis været fast inventar på de danske gallerier. De er blandt de kunstnere, der allerede har oplevet at se deres maleri tatoveret på en kropsdel.

- Jeg får med jævne mellemrum henvendelser fra folk, der vil have mig til at tegne en tatovering til dem. Enten har de set et specifikt værk, jeg har lavet, og vil gerne have 'noget i den stil', men som regel beder de mig om at lave et unika værk, siger Julie Nord.

Og den tendens kender street-artisten, HuskMitNavn.

- Jeg fik et foto fra en gut for et par måneder siden. Han havde fået lavet en tatovering ud fra en af mine tegninger. Der ud over har jeg fået fem-seks forespørgsler på at lave tegninger til tatoveringer, men jeg har kun valgt at gøre det én gang, mest på grund af tidsmangel i forhold til andre opgaver, siger HuskMitNavn til Newspaq.

Netop HuskMitNavn blev valget da den 34-årige Stefan Eskam for et par uger siden fik sin første tatovering.

- Jeg har købt flere af hans værker, og har længe ledt efter et motiv at få tatoveret. HuskMitNavn er sjov og unik og blandt andet derfor var det oplagt, at det blev ham, siger Stefan Eskam.

Selvom kunstnerne synes, det er sjovt, så er der dog ingen af dem, der har planer om at gå fuldt ind i tattoobranchen.

- Når jeg bliver spurgt, om jeg vil lave en tatovering, så siger jeg som regel, nej tak. Jeg har alt for travlt, men jeg siger altid til dem, at de frit kan stjæle fra mine allerede eksisterende værker, siger Julie Nord.

Tatoveringer er for længst gået bort fra at være et symbol forbeholdt sømænd og slagtere. Ifølge Gallup har cirka hver femte dansker mellem 23 og 39 år i dag lagt krop til en tatovering.