’Uhæderligt’ og ’skjult dagsorden’.

Det føg med harske ytringer mod den stormombruste koncernchef i Nykredit og Totalkredit, Michael Rasmussen, da han forleden havde sat vrede kunder stævne til et forsoningsmøde i Nykreditets filial i Næstved.

Baggrunden for mødet var, at Michael Rasmussen som chef for realkreditinstitutionerne har valgt at gøre boliglån dyrere for hele 470.000 kunder. Og det er ikke småpenge, kunderne skal betale ekstra. Enkelte boligejere kan fra 1. juli 2016 forvente at betale hele 6.000 kr. mere i den såkaldte bidragssats på deres lån. Utilfredsheden var derfor til at tage og føle på hos de fremmødte kunder på mødet, hvor Michael Rasmussen forsvarede pristigningerne, der kommer til at ramme mange boligejere som et knytnæveslag.

Arne Astrup og Christian Bitz fotograferet i forbindelse med udg

bolig

Underligt forløb

»Jeg synes, forløbet har været underligt. Det er som om, Nykredit og Totalkredit kører med en skjult dagsorden,« siger 67-årige Inger Kehlet, der er kunde hos Nykredit.

Hun bliver bakket op af 44-årige Martin Lütken fra Næstved. Han kan angiveligt se frem til at skulle betale 6.000 kroner mere i bidragssatser.

»Oprindeligt var jeg kunde hos Nykredit, men de lagde mit lån over hos Totalkredit, og det gør nu, at min bidragssats stiger. Det er helt urimeligt,« siger han.

Tusindvis af boligejere raser nu over den kontroversielle beslutning, og Michael Rasmussen, er blevet ansigtet på kundernes voldsomme vrede. På Facebook er der endda blevet oprettet protestgrupper, hvor kunder raser over de fordyrede boliglån. Utilfredsheden mod Michael Rasmussens person skyldes også én helt bestemt ting. Den kontroversielle beslutning rammer kunderne, mens han freder sin egen og de andre topchefers lønindtægter på hele 34 millioner om året. Det gør da også indtryk på Michael Rasmussen, når kunderne er utilfredse, men han fastholder, at de har truffet den helt rigtige beslutning.

Efter 165 år søger Nykredit polstring på børsen

Efter 165 år søger Nykredit polstring på børsen

Regnede ikke med ros

»Det påvirker mig da, at der er utilfredse kunder. Jeg vidste jo godt, at jeg ikke ville blive mødt af applaus,« fortæller han.

Michael Rasmussen er ikke alene om at bestemme, hvorfor kun kunderne skal holde for, mens direktionsgangen går ram forbi, lyder det fra ham.

»Min bestyrelse fastsætter min løn. Jeg får en god løn, det erkender jeg. Men jeg får ingen bonusser. Jeg får ikke lønstigninger i den kommende tid,« siger Michael Rasmussen.

f

Michael Rasmussen begrunder de forhøjede bidragssatster med, at EU agter at stille større krav om kapital. Det kræver ifølge koncernchefen, at realkreditselskaberne i fremtiden skal være bedre økonomisk polstret. Ifølge Nykredit er forventningen, at priserne kommer til at stige mest for de låntagere, der har afdragsfrie F1 og F2-lån. EU har dog endnu ikke vedtaget reglerne.

Torsdag kom det frem, at Totalkredits øverste direktør Troels Bülow-Olsen ikke havde ikke tænkt sig at sluge den medicin, som hans virksomhed selv ordinerer til kunderne i form af højere bidragssatser. Han har nemlig valgt at finansiere sin egen bolig hos ærkekonkurrenten BRFkredit.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.