Det er måske ikke umiddelbart til at tro, at du snart skal finde hue og handsker frem fra garderoben.

Det er måske ikke umiddelbart til at tro, at du snart skal finde hue og handsker frem fra garderoben. Men det er altså formentlig virkeligheden, hvis du spørger de danske meteorologer. De forudser nemlig, at der i den kommende weekend vil falde årets første slud og sne, skriver bt.dk.

Det er vinterkulde fra det øvrige Skandinavien, der om lidt vil ramme Danmark - og måske endda med vinterens første sne. Det fortæller vagthavende meteorolog, Lars Henriksen til BT:

»De nyeste prognoser viser, at vi - når vi når frem til lørdag eller søndag - ser ud til at få kulde fra nord-nordvestlig retning. Og det betyder, at vi kan forvente, at de byger, der kommer, vil indeholde slud og sne. Der er stadig usikkerheder forbundet med prognoserne, men der er ingen tvivl om, at det i hvert fald vil blive koldere sidst på ugen,« siger han.

I Nordsverige og Finland havde man i går dagtemperaturer på omkring minus fem grader, og det er den kulde, der nu blæser ned mod Danmark. Temperaturerne herhjemme vil således også falde til blot et par graders varme. Om sneen bliver liggende på jorden, er dog endnu for tidligt at sige, forklarer den vagthavende ved DMI.

Det er langt fra unormalt, at vinterens første sne falder i den sidste tredjedel af november. Faktisk er den første sne i de seneste 20 år faldet før eller på den 21. november hele 17 gange, skriver TV2. Sidste år faldt den første sne rekordsent, det vil sige, at vi skulle helt hen til d. 11. december, før de første snefnug ramte landet.