Kronprins Frederik havde fået tilladelse af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, da han kørte over den lukkede Storebæltsbro under weekendens storm, viser en ny redegørelse.

Det var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som gav kronprins Frederik lov til at krydse den ellers stomlukkede Storebæltsbro i weekenden.

Det viser en ny redegørelse fra Sund og Bælt, som Berlingske Nyhedsbureau har fået indsigt i.

Klokken 15.15, godt en time efter, at broen var blevet lukket for al trafik, fik Kronprinsens bil, Krone 7, lov til at køre gennem betalingsanlægget og kørte efterfølgende over broen.

Det samme skete, da Krone 7 skulle retur til Sjælland. Klokken 01.00 natten til søndag varslede Fyns Politi, at Kronprinsen ville over broen med følgebil, når de ankom til broen senere på natten. Knap to timer senere oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Kronprisen med følge skulle tillades at krydse broen, og klokken 03.05 havde Krone 7 således passeret den ellers lukkede bro, står det i redegørelsen.

Kort før klokken 04.00 søndag morgen blev Storebæltsforbindelsen åbnet for alle trafikanter.

Kronprins Frederik har efter weekendens broture selv beklaget, at han kørte over broen.

I en pressemeddelelse, som Kongehuset sendte ud mandag, erkendte Kronprinsen, at det var en forkert beslutning at krydse den lukkede bro.

»Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen. Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager Kronprinsen,« siger Kongehusets kommunikations- og pressechef, Lene Balleby.