I videoen herover fortæller 74-årige Hans Jørgen Sterndal om, hvordan han i 2016 forudbetalte 103.600 kr. for en 14-dages indlæggelse på rehabiliteringsklinikken 'My Life Care', der lå på Kurhotel Skodsborg. Klinikken blev drevet af læge Pia Susanne Norup Eriksen, der er kendt fra TV 2-programmet 'Kan man spise sig rask?'.

Med udsigt til en udbetaling på 182.900 kr. valgte TV-lægen Pia Norup at flytte en lukrativ plejeordning fra et firma til et andet, to dage før hun gik konkurs med det førstnævnte.

Midt i sommeren 2016 stod konkursen med de største typer malet hen over facaden på Pia Norups rehabiliteringafdeling ‘My Life Care’ på Skodsborg Kurhotel i Nordsjælland. Økonomien var kuldsejlet langt ind i millionklassen, kreditorerne stod i kø, flere ansatte kunne ikke få udbetalt deres løn og patienter følte sig snydt bl.a.74-årige Hans Jørgen Sterndal.

Farcen - som flere tidligere ansatte over for BT har kaldt den sidste tid i virksomheden - endte den 22. juli 2016, da Pia Norup endeligt drejede nøglen om og - som BT kunne fortælle i går - smed de sidste patienter gaden.

Inden det skete, nåede Pia Norup i dagene op til konkursen dog at foretage et snarrådigt krumspring, der sikrede hende en udbetaling på 182.900 kr.

Kurhotel Skodsborg i Nordsjælland, hvor Pia Norup drav sine virksomheder. Foto: Nils Meilvang Vis mere

Siden 3. december 2015 havde Pia Norup haft en ældre herre tilknyttet som patient i ‘My Life Care’. Til at starte med var han indlagt på rehabiliteringsklinikken på Skodsborg Kurhotel, men blev per 14. marts 2016 flyttet til hjemmeadressen, hvor en hjemmeplejeordning igennem ‘My Life Care’ blev iværksat. Ordningen kostede ca. 5.900 kr. per dag - ekstra i helligdagene - og blev hver måned forudbetalt.

Den 20. juli 2016 - altså to dage før ‘My Life Care’ gik konkurs og boet og alle dets aktiver skulle afvikles af kurator Anders Hammer Hansen - kontaktede Pia Norup familien til den ældre herre for at indgå en ny plejeordning. Denne ordning blev oprettet gennem hendes andet firma ‘My Life Skodsborg’, hvortil betalingen for august måned på 182.900 kr. skulle overføres. Det blev den samme dag - den 20. juli 2016 - med en forudsætning om, at alle pengene skulle gå til de ansattes løn. Den aftale overholdt Pia Norup ikke.

BT har været i kontakt med Pia Norup, som er blevet forelagt kritikken og præsenteret for en række spørgsmål. Pia Norup har ikke ønsket at stille op til interview og vil ikke besvare spørgsmålene, da hun mener, at 'de ikke er faktuelt baserede'.

»Min virksomhed gik konkurs i sommeren 2016. Det berørte både medarbejdere og patienter og samarbejdspartnere, hvilket jeg naturligvis er meget ked af. Jeg har handlet i overensstemmelse med de juridiske krav og retningslinier i den givne situation, og jeg har handlet efter bedste evne og intention. Alt andet er ukorrekte påstande. Jeg har ingen yderligere kommentarer,« skriver hun i en mail til BT.

Har du yderligere informationer i sagen, så kontakt venligst BTs journalist Bo Norström Weile på bowe@bt.dk