Ikke bare en gang, men hele to gange kørte kronprins Frederik over Storebæltsbroen lørdag og natten til søndag, selvom politiet havde valgt at lukke broen på grund af storm. Det fortæller Leo Larsen, der er administrerende direktør for Sund og Bælt, til BT.

Første gang var lørdag klokken 15:15. På det tidspunkt havde broen været lukket i en times tid. Betalingsanlæggene var lukkede og billister holdt og ventede i lange køer.

- Kronprinsens bil får lov til at køre gennem betalingsanlægget, så han kommer til at holde nogle meter foran de andre. Da han er lukket ind gennem bommen, kører han hele vejen over broen uden at der er givet tilladelse til det, siger Leo Larsen.

Politidirektør i Sydsjællands- og Lollandfalsters Politi, Lene Frank, bekræfter at Kronprinsen kørte over uden tilladelse.

Kronprins Frederik skulle til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt. Kronprinsen overrakte selv en pris. Efter festlighederne havde kronprinsen angiveligt travlt med at komme hjem, og fik altså ifølge flere vidner lov til at krydse broen foran de omkring 300 ventende biler.

Klokken 02:53 natten til søndag kørte Kronprinsen ud på broen, denne gang med en eller anden form for tilladelse.

- Der må være nogen der har åbnet bommen for ham. Jeg tør ikke sige præcis, hvem det er, men jeg kan kun forestille mig, at det er sket med tilladelse fra en eller anden politimyndighed, siger Leo Larsen.

Kronprinsen var på Sjælland 03:05 - en time inden de godt 300 ventende biler fik lov til at køre ud på broen.

Ifølge Leo Larsen risikerede den kommende regent ikke bare sit eget liv, men også andres, da han valgte at blæse stort på alle regler og fræse over broen i stormvejr.

- Det er fuldstændigt uforsvarligt at køre over. Man risikerer, at der sker et færdselsuheld. Hvis det sker, skal der redningsmandskab ud på broen, og så risikerer man deres liv. Det er baggrunden for, at vi sammen med politiet vælger at lukke broen. Det er for farligt at færdes derude, siger Leo Larsen.

BT har forgæves forsøgt at få kommentarer fra PET og Kongehuset, men de har endnu ikke reageret på BTs henvendelser.