Nu troede vi lige, at vinteren var slut, men det er den ikke, ifølge det amerikanske vejrinstitut Weather Service International, der spår en ekstrem vinter over Europa helt frem til foråret.

Vejrinstituttet forudser, at temperaturen i februar måned vil være relativt normale, men i slutningen af måneden sætter kulden ind og så vil den vare helt til april.

- Kulden kommer tilbage i slutningen af februar, men vil først for alvor slå igennem i marts, hvorefter det bliver ekstremt koldt, afslører chefmeteorolog Todd Crawford til den svenske avis Expressen.

Se billederne: Dengang det var rigtig isvinter i Danmark

Den største usikkerhed i prognosen er på nuværende tidspunkt om det vil ske endnu tidligere, ifølge SWI. Noget tyder da også på, at man skal læne sig op af instituttets forudsigelse, for meteorologerne her ramte nemlig helt plet med hensyn til temperaturforholdene under den ekstreme vinter europæerne lige har været igennem.

Se billederne: Så meget sne var der på Bornholm

Grunden til, at Europa har været så hårdt ramt af vinteren skyldes den såkaldte nordatlantiske oscillation eller NAO. Det er et vejrfænomen, der forhindrer de lune vinde fra vest og i stedet giver plads til de meget kolde vinde fra Rusland og Arktis. Derfor falder middeltemperaturen med omkring tre grader.

NAO ramte hårdt i november og december for lige nu at være aftaget, men det iskolde vejrfænomen vil altså vende tilbage ifølge de nyligt offentliggjorte prognoser.

I 2010 blev den laveste temperatur i marts måned målt helt ned til -19 grader, ifølge DMI.

Se læsernes egne billeder: Vinter over Danmark