Overvågningskameraet i Jakob Rex Mikkelsens opgang fangede det postbud, som ødelagde hans postkasse, da hun forsøgte at få en pakke ud, der var leveret forkert.
Overvågningskameraet i Jakob Rex Mikkelsens opgang fangede det postbud, som ødelagde hans postkasse, da hun forsøgte at få en pakke ud, der var leveret forkert.

Et postbud ødelagde Jakob Rex Mikkelsens postkasse i forsøget på at fiske en pakke op, som var blevet leveret til den forkerte adresse. Post Danmark siger, de er sendt tilbud om erstatning til Jakob Rex Mikkelsen. »Jeg har aldrig modtaget noget,« siger han. Hele hændelsen blev fanget på bånd.

'Kære Post Danmark. Kan vi ikke godt aftale, det KUN er nytårsaften, man smadrer postkasser?'

Sådan skriver Jakob Rex Mikkelsen til den video af et postbud, som han har lagt ud på Facebook, af et postbud, der ødelægger hans postkasse.

Postbuddet havde ved en fejl leveret en pakke til hans adresse i stedet for naboens, og i stedet for at lægge en seddel, banke på døren eller blot efterlade pakken valgte buddet at begive sig i kast med at få pakken op fra postkassen igen.

Selvom dette skulle vise sig at være sværere end buddet måske umiddelbart havde troet, gav den stædige omdeler ikke op af dén grund.

Først da Jakob Rex Mikkelsens nabo trådte ud i opgangen, fordi hun kunne høre, der foregik noget voldsomt, opgav postbuddet og stak af fra den postkasse, der ikke slap uskadt fra den hårdhændede behandling.

Efter episoden, som fandt sted den 11. januar, ringede Jakob Rex Mikkelsen til Post Danmarks kundeservice for at fortælle om den ejendom, som omdeleren havde smadret, men fik at vide, det var hans eget problem.

»Jeg ringer for at få nummer til det lokale postkontor i Viborg, men det kan ikke lade sig gøre. Jeg fortæller at min postkasse er blevet ødelagt, hvortil jeg blot får at vide, at det ikke er noget, de kan gøre noget ved. Det, synes jeg, mildest talt var et flabet svar at give,« siger Jakob Rex Mikkelsen og fortsætter:

»Jeg kunne jo melde det til politiet, men herregud, det burde da ikke være nødvendigt at belemre politiet med sådan nogle sager. Det, synes jeg, Post Danmark burde ordne uden problemer.«

I stedet lagde Jakob Rex Mikkelsen videooptagelsen fra opgangens kamera ud på Facebook, hvor den i skrivende stund er afspillet næsten 80.000 gange.

Han var dog ikke sikker på, at det var den rigtige ting at gøre:

»Jeg må indrømme, jeg var i tvivl, om jeg skulle gøre det, for det er jo fra vores overvågning. Men jeg besluttede mig for at gøre det, da jeg simpelthen ikke synes, det kan være rigtigt. Jeg sørgede dog for at skjule personen først,« siger Jakob Rex Mikkelsen, der blot ønsker, at Post Danmark erstatter hans postkasse med en magen til.

Han er nemlig meget ømtålelig om sin post, da han fortæller, at der gentagne gange er blevet stjålet breve med personfølsomme oplysninger fra opgangens postkasser.

Det er ikke første gang Post Danmark gør sig uheldigt bemærket. Gennem årene har firmaet blandt andet været i mediernes søgelys efter historier om postbude, der ikke leverer pakker.

Omdeleren er meget ked af det

At Jakob Rex Mikkelsen skulle være blevet afvist en erstatning af Post Danmarks kundeservice undrer Erik Krejberg, der dog ikke bestrider den afdelig af Post Danmark.

Han er områdechef for Nordjylland, og derfor undrer det ham endnu mere, at Jakob Rex Mikkelsen aldrig skulle have modtaget de beskeder med undskyldninger og erstatningstilbud som, han siger, er blevet sendt af sted.

»Vi ved, hvem der optræder på videoen, fordi hun samme dag selv henvendte sig til sin chef, da hun var utrolig ked af, hvad der var sket. Af samme årsag har hun også været forbi ham de dage, for at undskylde. Han har dog ikke været hjemme, så derfor er der blevet efterladt beskeder til ham,« fortæller Erik Krejberg.

Han gør opmærksom på, at alle bude ved, at de ikke må fiske post ud af postkasser, men at denne episode alligevel har medført, at det er blevet indskærpet for de ansatte endnu en gang.

»Vi ønsker ikke, at der skal herske nogen tvivl om, at det her ikke er i orden, og at det ikke sker igen. Det her er en rigtig ærgerlig fejl, som aldrig brude være sket, og det beklager vi selvfølgelig.«

Og hvad angår erstatning af postkassen er Erik Krejberg ikke i tvivl:

»Det giver sig selv, at Jakob skal have en erstatning. Derfor forsøger vi igen i dag at komme i kontakt med ham, så vi kan få lukket den her sag.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.