Carina Melchior snød lægernes forudsigelser og vågnede pludselig i hospitalssengen, efter at familien har sagt ja til organdonation. Nu får endnu en lignende sag Aarhus Universitetshospital til at iværksætte en undersøgelse.
Carina Melchior snød lægernes forudsigelser og vågnede pludselig i hospitalssengen, efter at familien har sagt ja til organdonation. Nu får endnu en lignende sag Aarhus Universitetshospital til at iværksætte en undersøgelse. Foto: DR

En ny opsigtsvækkende patientsag på Aarhus Universitetshospital, som BT snart kan bringe, får nu hospitalet til at iværksætte en undersøgelse af området vedrørende organdonation og hjernedødserklæring. Det oplyser hospitalet, ifølge DR, til Ritzau.

I sidste uge blev 20-årige Carina Melchior danmarkskendt, da DR viste dokumentaren 'Pigen der ikke ville dø', hvor den dengang 19-årige gymnasieelev vågnede fra sin koma, efter at læger kategorisk havde afvist, at der ville ske 'et mirakel'. Familien var kort forinden blevet bedt om at tage stilling til, hvad der nu skulle ske med hendes organer.

Nu kan BT snart fortælle om endnu en chokerende sag, der på flere måder ligner Carina Melchiors opsigtsvækkende historie.

Hospitalet havde ikke tidligere været opmærksomme på sagen, før BT søgte aktindsigt, fortæller Vibeke Krøll, chefsygeplejerske på Aarhus Universitetshospital, til nyhedsbureauet.

Det er disse to sager, der får Aarhus Universitetshospital til at iværksætte en undersøgelse, for at se om der er opfattelser eller retningslinjer, der kan forbedres.

- Patienter og pårørende skal have sikkerhed for den kvalitet, vi yder, og ikke have unødig usikkerhed om de spørgsmål, som de to forskellige forløb rejser. Vi vil derfor snarest sætte en undersøgelse i gang, siger Vibeke Krøll, chefsygeplejerske på Aarhus Universitetshospital, til nyhedsbureauet.

Den kommende undersøgelse skal være med til at sikre de bedst mulige retningslinjer, når lægerne skal tage den svære snak om organdonation med de pårørende.

Det er endnu ikke besluttet, præcist hvordan undersøgelsen på Aarhus Universitetshospital skal gennemføres og af hvem. Den beslutning vil, ifølge DR, blive truffet i meget nær fremtid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.