Det var en vaskeægte betjent, der hundenappede schæferhunden Thor.
Det var en vaskeægte betjent, der hundenappede schæferhunden Thor.
Onsdag forlød det, at den aflivnings-dømte schæferhund Thor, var blevet kidnappet af en mand, der udgav sig for at være fra politiet, en falsk betjent. Nu viser det sig, at det var en vaskeægte betjent, der nappede Thor.

Det bekræfter Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Hunden Thor skulle have været aflivet onsdag eftermiddag, men tirsdag aften blev han afhentet af en mand, der udgav sig for at betjent. Rygterne gik på, at manden var uniformeret, og også at han ligefrem kom kørende i patruljevogn til internatet, hvor Thor befandt sig.

Men det var altså ikke blot en bedrager, men en vaskeægte betjent, der reddede Thor fra sin skæbne.

- Det er rigtigt, at vi har foretaget efterforskning i sagen fra Nordsjælland og dermed overtaget sagen, siger special konsulent Christian Otto fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der er gået ind i sagen, fordi det er en af politiets egne, som er involveret. Han forklarer, at DUPs rolle kun er i forhold til efterforskning af politimanden, og at sagen efterfølgende vil overgå til Rigspolitiet, der skal tage stilling til præcis, hvilken straf Thors 'redningsmand' skal have.

Schæferhunden Thor har fyldt mediebilledet de seneste dage, og hundeelskere overalt i Europa har vist deres opbakning til hundens ejer Jette Andersen, der har forsøgt at få hunden hjem.

Thor blev indstillet til aflivning efter den i september bed en mindre hund. Politiet klassificerede det som et skambid og ifølge hundeloven, udløser det en aflivning.

Sagen har desuden vakt harme og diskussion om hundeloven. De Danske Dyrlæger har blandt andet givet udtryk for, at loven er ude af trit med virkeligheden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.