En vigtig del af det etablerede danske erhvervsliv omgås slet ikke Fritz Schur.

Fritz Schur, der har sit firma på Esplanaden i København, ynder at sammenligne sit firma med Danmarks største firma Mærsk, der ligger længere nede ad gaden.

- Dem længere nede af Esplanaden, siger han ofte i interview. Her fortæller han, at firmaernes ånd minder om hinanden - og at Fritz Schur har syv bier i firmalogoet, hvor Mærsk har en syv-takket stjerne.

Bogen ’Kammerherrens Nye Klæder’, der udkommer tirsdag, antyder, at Fritz Schur selv spreder rygter om sit nære forhold til Mærsk bl.a. om hvordan nu afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller har ringet til Fritz Schur og sagt: ’Fritz, din far ville have været stolt af dig’

Fritz Schur har endda sørget for at hans 50-fods båd lå i Rungsted Havn i nærheden af den nu afdøde skibsredder Hr. Møllers.

Er ikke stødt på Schur

Men alle rygter om, at de to har haft forbindelse, bliver hamret ned af Mærsks bestyrelsesformand.

- Jeg mindes ikke, at jeg i mine 13 år i bestyrelsen er stødt på Fritz Schur i noget Mærsk-regi, siger Michael Pram Rasmussen i bogen.

Da Mærsk Mc-Kinney Møller blev begravet fra Holmens Kirke 21. april i år, så var Fritz Schur ikke blandt de 278 gæster, der rummede Danmarks erhvervstop.

Heller ikke folk fra mange af landets andre store firmaer som Grundfos, Danfoss, Lego og Rockwool plejer omgang med Fritz Schur.