Den katolske kirke i Danmark har modtaget endnu en henvendelse om sexovergreb, begået af præst, der allerede beskyldes for sexmisbrug, oplyser kirkens talsmand.

Endnu en person har nu henvendt sig til den katolske kirke med beskyldninger om sexovergreb begået af den præst, der i forvejen er i søgelyset efter lignende beskyldninger. Det oplyser kirkens talsmand, Niels Engelbrecht.

Således har to personer nu henvendt sig med anklager mod den samme - stadig aktive - præst.

På baggrund af det har den katolske kirke igangsat en undersøgelse af sagen, men har endnu ikke taget stilling til, om den vil fritstille den pågældende præst, mens undersøgelsen kører.

- Vi har påbegyndt en undersøgelse af sagen, og vi arbejder for øjeblikket på, hvordan vi skal tackle sagen videre, siger Niels Engelbrecht, der dog ikke vil udtale sig nærmere om detaljer i sagen.

Dog erkender han, at der set i lyset af sagens udvikling, er en mulighed for at flere vil henvende sig med beskyldninger mod præsten.

- Vi har ikke nogen decideret frygt for, at flere henvender sig. Vi ser i øjnene, hvad der kommer og tager os af det efterhånden, siger Niels Engelbrecht.

Mandag mødes den katolske kirke med Advokatsamfundet for at udpege den uvildige advokat, der skal være med til at undersøge sagen. Han vil få adgang til alle nødvendige oplysninger om den pågældende præst - også fra kirkens hemmelige arkiv.

- Det hemmelige arkiv er ikke mere hemmeligt, end at en uvildig advokat har adgang til de informationer, han har brug for. Alt, hvad han beder om af oplysninger fra det, vil blive stillet til disposition, siger Niels Engelbrecht.

/ritzau/