Det går skidt med økonomien for dyrevennerne i Kattens Værn. Konsekvensen kan være, at den knap 80 år gamle forening lukker.

Også katte kan blive ramt af finanskrisen.

Det mærker man i hvert fald hos Kattens Værn, der er hårdt ramt på økonomien i øjeblikket.

- Når der er færre penge i kassen, end der skal bruges til at betale regninger, så går det ikke godt. Af mange årsager og den helt almindelige recession, der er i økonomien, har vi gennem nogle år fået gradvist færre indtægter, siger Michael Christiansen, direktør for Kattens Værn, til Berlingske Nyhedsbureau.

Foreningen, der siden 1933 har arbejdet for kattene i Danmark, risikerer således at måtte lukke, hvis ikke der kommer flere penge i kassen.

- I øjeblikket kunne worst case sagtens være, at Kattens Værn blev nødt til at overveje sin fremtid. Det er en alvorlig situation, det er der ingen tvivl om, siger direktør Michael Christiansen.

De løbende donationer på op mod 10.000 kroner, som foreningen har modtaget i tidligere år, er der således ikke mange af længere, lige som også arvesager, hvor folk testamenterer penge til Kattens Værn, trækker ud.

- Der kan være gode år, der kan være dårlige år, og arvesager tager generelt i disse år lidt længere tid at afvikle, siger direktøren.

Ud over den generelle økonomiske nedtur har tidligere ansatte i Kattens Værn indgået en række leasingaftaler om blandt andet kopimaskiner, der samlet har kostet foreningen syv millioner kroner, skriver DR Nyheder.

- Gennem den type kontrakter har vi de sidste mange år betalt rigtig mange penge i afdrag for noget, vi egentlig ikke har fået noget for. Så det er selvfølgelig en ekstra bitter pille, siger Michael Christiansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Foreningen af kattevenner har godt 12.000 medlemmer, der hver betaler 300 kroner om året for at være medlem. Herudover modtager de en række donationer, lige som flere også testamenterer arv til Kattens Værn.

Ifølge direktøren hjælper Kattens Værn omkring 7.000 - især herreløse - katte om året.