For første gang står den ene af de to søstre i Tønder-sagen frem og fortæller om de mange seksuelle overgreb, hun var offer for gennem otte år. (MODELFOTO)
For første gang står den ene af de to søstre i Tønder-sagen frem og fortæller om de mange seksuelle overgreb, hun var offer for gennem otte år. (MODELFOTO) Foto: Niels Ahlmann olesen

Den ældste af de to piger i Tønder-sagen står for første gang frem og fortæller, hvordan hun er blevet seksuelt misbrugt, siden hun var tre år.

Nadja, der i dag er 19 år, vil ikke længere bare være et offer. Hun vil høres. Alle skal vide, hvilke konsekvenser det har haft for hende, at der ikke blev grebet ind noget før i en af danmarkshistoriens største skandaler om seksuelt misbrug af børn - Tønder-sagen. Derfor har hun valgt at folde hele sin grufulde historie ud i et interview med Politiken.

Det gør hun på grund af alle de dage i hendes mærkede liv, hvor hun intet kan overskue. Dage, der gør ekstra ondt.

Et af de tidligste minder, Nadja har fra sin barndom, er, da hun første gang blev bedt om at gøre noget, hun ikke havde lyst til. Det var ved juletid, da hun var omkring to-tre år gammel.

- Jeg sidder nede på gulvet, da min far beder min mor om at løfte mig over til ham. Min mor tager min kjole af, så jeg kun har undertrøje og strømpebukser på. Jeg kan huske, at han ligger på sofaen og har en mørkerød morgenkåbe på. Jeg bliver lagt over til ham. Han kalder sin penis for vovsen og siger, at jeg skal tage den i hånden og lege med den, fortæller hun.

Nadja var kun cirka fem år, da hendes far voldtog hende første gang.

- Vi er nede i stuen, lyset er begrænset, og på videoen kører der som sædvanligt en pornofilm. jeg skal lægge mig ned på stuegulvet og sprede mine ben. Det er vigtigt for ham, at jeg er meget underdanig. Han har en dildo, som han vil have, at jeg skal sætte mig oven på. Men jeg snyder ham, for jeg vil helst ikke gøre det, og gemmer den bag min numse. Men han opdager det og tager dildoen og penetrerer mig. Jeg skriger højt, for det gør forfærdeligt ondt. Bagefter bruger han en colaflaske. Han skælder mig voldsomt ud og siger, at jeg skal tage mig sammen. Det fik jeg altid at vide, når jeg græd. Jeg havde meget langt hår og gemte mig ofte bag det, når jeg græd. Så beder han mig sprede benene og lægger sig oven på mig. Jeg kan huske, at jeg følte, at jeg blev kvalt. Han var jo en kæmpe stor mand, og jeg var lillebitte. Han forsøger at presse sig op i mig, og det var første gang, jeg oplevede den helt forfærdelig ulidelige smerte, fortæller Nadja til Politiken.

Mens bunken med sagsakter om familien vokser på socialforvaltningens skrivebord, fortsætter vanrøgten, volden, truslerne og de seksuelle overgreb. Og da Nadia er 10 år, begynder hendes far at sælge hende til fremmede mænd. Forældrene er på det tidspunkt flyttet fra hinanden, og Nadia fortæller, at hun ikke kun skulle overtage rollen som sin fars kone, hun overtog også moderens prostitution.

Først den 24. august 2005 kl. 18.30, da Nadja er 11 år, bliver der sat en stopper for misbruget. Politiet anholder forældrene, der begge er diagnostiserede med psykiske lidelser, og de to piger anbringes.

Nadjas far blev sendt 10 år bag tremmer, mens moderen fik en behandlingsdom. Der udover blev 14 mænd idømt mellem et og tre års fængsel for at have haft seksuel omgang med Nadja.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.