Det skal ikke længere være lovligt at skyde skrigende måger, der holder en vågen om natten.

Heller ikke selv om mågerne er et stigende problem i danske havnebyer. Det mener  Vildtforvaltningsrådet, hvis råd miljøministeren traditionelt følger.

Derfor glæder rådets beslutning Christian Hjorth, der er medlem af Vildtforvaltningsrådet for Dansk Ornitologisk Forening, og som står bag forslaget.

Læs også: Skrigende måger angriber danskere i byerne

- Vi er godt klar over, at sølvmåger ikke er en truet art. Men jægere har svært ved at kende forskel på mågearterne. Og aftalen bringer jagtreglerne op på et moderne niveau, hvor det bliver fastslået, at man ikke bare kan skyde måger for sjov, siger Christian Hjorth.

Han betegner aftalen for et rigtigt godt forlig set fra fuglebeskyttelsessiden.Hvis miljøminister Ida Auken (SF) følger Vildtforvaltningsrådets opfordring, bliver det kun muligt at blive fri for generende måger efter særlig tilladelse fra Naturstyrelsen.

Se videoen: Gigantisk måge invaderer tv-programDet kræver imidlertid, at man kan dokumentere klare gener, f.eks. i form af fare på menneskers sundhed, eksempelvis at mågerne støjer så meget, at man ikke kan sove.

I øjeblikket er der jagttid på måger fra 1. september til 31. januar, når ynglesæsonen er slut.

Det fremgik tidligere, at et fredningsforlig gjorde det sværere at bekæmpe generende måger i byerne. Forliget, som blev indgået i Vildtforvaltningsrådet handlede om, at tre måge-arter blev omfattet af fredningen, heriblandt den for nogle generende sølvmåge. Man kan dog stadig søge om særtilladelse til at skyde sølvmågen i byerne og andre steder, og derfor vil det stadig være muligt i dag som næste år at få tilladelse fra Naturstyrelsen til at skyde generende sølvmåger, oplyser Dansk Ornitologisk Forening over for BT.