Det vakte vild forargelse og vrede hos store dele af befolkningen, da 'blærerøven' Mads Christensen sidste mandag i en klumme i Ekstra Bladet 'langede ud' efter ofrene fra Utøya - bare få dage efter massakren. Nu siger han undskyld.

- For de mange implicerede, de mange beslægtede og de mange, der i solidaritet har set sig vrede på mig for min klumme, udstrækker jeg min hånd og beder om forladelse, skriver han på bagsiden af mandagens udgave af Ekstra Bladet, hvor han er fast klummeskribent.

I klummen forklarer han, at det ikke var hans mening at udvise manglende respekt over for ofre og pårørende, men at han skulle have luft for en tanke, der 'fyldte meget' i hans hoved.

Nemlig det forfærdelige i, at Anders Breivik havde så meget tid til at skyde folk i. Det var ikke et angreb mod ofrene, men en fundering over den skandinaviske kulturs sindelag.

- Jeg ser nu i bagklogskabens klare lys, at min timing var helt forkert, og at mine formuleringer var uklare og kluntede. Også det beklager jeg, skriver han videre.

Artiklen som bt.dk skrev fik tusindvis af kommentarer - mange meget negative mod Mads Christensen, derfor spurgte vi ham også i sidste uge, om:

Hvad tror du pårørende til de dræbte tænker, når du kritiserer dem de har mistet for at være nogle bangebukse, som vendte den anden kind til?

Hvortil svaret var:

- Det ved jeg ikke. Jeg tror ikke, der er så stor sandynlighed for, at de læser det. Men det har ikke været min hensigt at såre nogen, og jeg beklager, hvis det er sket. Jeg laver den her klumme en gang om ugen, og min ambition var blot at fremføre et synspunkt, som ikke har været fremme i dækningen af den her sag endnu.

Senere på dagen valgte sagde han til bt.dk, at han slet ikke fortrød noget.

Men nu har blærerøven valgt at gå hele vejen og sige undskyld.

Anders Breivik dræbte i alt 77 personer i terrorangrebet i det centrale Oslo og på øen Utøya. Heriblandt mange unge fra Arbeiderpartiet, der var på sommerlejr på øen.

Hvad mener du? Forstår du hans tanker, og skal det tilgives, når han er mand nok til at sige undskyld?