Sne på vej ind over Danmark. Arkivfoto
Sne på vej ind over Danmark. Arkivfoto Foto: Nikolai Linares

DMI advarer om trafikale problemer i aften - og isslag i morgen

I stedet for den varslede snestorm fra lørdag aften til søndag eftermiddag får Danmark besøg af snevejret i to omgange. De første snefnug falder lørdag eftermiddag i det vestlige Jylland.

- Snevejret har delt sig på den måde, at det første kommer lørdag eftermiddag og bevæger sig ind over landet fra vest. Så breder det sig til resten af landet i løbet af lørdag aften, men det bliver ikke kraftigt snefald. Vi taler om to til fem centimeter sne, siger Thyge Rasmussen, vagthavende hos DMI.

- Men det både blæser og fryser, så det vil alligevel kunne skabe trafikale gener lørdag aften og natten til søndag, fordi det vil fyge en del, tilføjer han.

Ifølge DMI vil der falde mest sne over Jylland, da det aftager på sin vej mod Sjælland, hvor det forventes at slippe helt ved tre-tiden natten til søndag.

- Det næste snefald kommer så i løbet af søndag, også fra vest, men det bliver hurtigt til en slags frysende regn og dermed isslag, fordi temperaturen vil stige ret hurtigt. Så der er tale om nogle ret kortvarige snefald, siger Thyge Rasmussen.

Og temperaturen vil stige yderligere i den kommende uge, indtil der måske vil blive koldt igen i næste weekend.

- Ifølge den seneste prognose får vi temperaturer på op til syv-otte grader i næste, men meget blæsende, siger den vagthavende hos DMI.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.