Billeder af vrede ældre demonstranter med protestskilte, der foran Retten i Hjørring viser deres harme over tiltalte bankfolk fra den nordjyske EBH Bank.
Billeder af vrede ældre demonstranter med protestskilte, der foran Retten i Hjørring viser deres harme over tiltalte bankfolk fra den nordjyske EBH Bank. Foto: TV GRAB
Sagen om de famøse tv-billeder fra en demonstration i Hjørring har bragt tv-manden Søren Steen Jespersen, Larm Film, ud i sin karrieres kraftigste storm.

Det begyndte, da den magtfulde DR-Nyhedschef Ulrik Haagerup, torsdag, for åben skærm aflyste et ellers planlagt tv-program fra Larm Film. Lørdag tog produktionsselskabet til genmæle og beskyldte DR-chefen for at føre hetz og tale usandt.

Men nu viser det sig, at døren står på klem i DR.

- Der er grund til at håbe, at resten af den planlagte serie bliver sendt. Vi skal mødes med Lotte Lindegaard, chef for DR1, i næste uge, når bølgerne har lagt sig, siger Larm Film-direktøren til bt.dk.

Den omstridte fakta-udsendelse med den iscenesatte demonstration er solgt til afdelingen DR Medier som en del af større pakke. DR Medier er afdelingen for dokumentar og fakta i DR. Det første afsnit skulle have handlet om sagen om EBH Bank og dens ofre. De næste om andre sager, hvor almindelige danskere har noget i klemme i systemet eller private sammenhænge.

Hvad forventer du dig af mødet med DR Medier?

- De meldinger, vi har fået fra DR Medier de seneste dage har været positive. Jeg har et håb, om at resten af programmerne indenfor det koncept, vi har aftalt med DR, bliver sendt. Det er et koncept, der er aftalt i meget tæt dialog med Lotte Lindegaard og Thomas Breinholdt, redaktør i DR Medier. Det er også derfor, at det er så frustrerende, når Ulrik Haagerup, der er chef for en helt anden afdeling (Nyheder, red.), går ind og overtrumfer en anden afdeling, siger Søren Steen Jespersen.

Han mener, at Haagerups kritik klinger hult - al den stund, at der også forekommer iscenesat virkelighed i programmet 'Kontant', der hører under DR Nyheder.

- Det er jo det samme dér. Indimellem har man set værten Kåre Kvist tage kilderne i hånden for at gå ud til de, der er anklaget i udsendelsen. Den konfrontation finder kun sted, fordi 'Kontant' sætter den op. Det er iscenesat virkelighed, siger Søren Steen Jespersen.

Har du overvejet de langsigtede konsekvenser, når et lille selskab som Larm Film går op imod giganten DR?


- Ja, bestemt. Vi forholdt os passive og loyale i begyndelsen, og henviste til, at det var DR's opgave at melde ud. Men da Haagerup gik ud live i TV-Avisen og nedlagde det program, vi er i gang med at producere, var der nye regler på banen. Da han så ydermere benægtede, at TV-avisen var til stede på pladsen med demonstrationen, måtte vi reagere, siger Jespersen, og tilføjer:

- Vi er et lille produktionsselskab. Det er frustrerende, at vi er nødt til at slås med en magtfuld mand som Ulrik Haagerup, men det er nødvendigt.

Det er indtil videre ikke lykkedes bt.dk at fange Lotte Lindegaard for en kommentar.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.