Onsdag aften kom den hollandske rockerklub Saturdarah MC med sin første officielle udtalelse om dens danske afdeling.

Her fortæller klubben, der angiveligt vil have base på Sjælland, om forholdet til andre motorcykelklubber, hvilket formodentlig bliver fulgt med stor opmærksomhed af rockerklubberne Hells Angels og Bandidos. udmeldingen sker på klubben danske hjemmeside, hvor man kan se, at dens afdeling hedder Saturdarah MC Northside.

Ved siden af klubbens logo, et mørkt indianer-ansigt ved siden af et gult ansigt, skriver klubben således: 

- De sidste uger, har der været en del rygter herunder udtalelser fra nyhedsmedierne, politiet og personer i miljøet omkring Satudarah. Med henblik på at mane usande rygter i jorden føler Satudarah Danmark derfor behov for, at fremkomme med følgende udtalelser, 

- Satudarah Danmark er en multikulturel klub, hvor alle er velkomne uanset race eller religion.

- Satudarah Danmark er en selvstændig klub, der ikke tager ansvar for, eller forholder sig til hvad andre Mc klubber i Danmark foretager sig, eller står for. Satudarah Danmark er på den måde helt neutral i forhold til andre Mc klubber i Danmark.

- Satudarah Danmark er ikke i opposition til, endsige fjender eller uvenner med andre Mc klubber i Danmark, og ønsker ikke at være det. Dette finder vi vigtigt at fastslå, idet medierne i den seneste tid  beskrevet os som værende i modsætning til HA, hvilket vi på det bestemteste skal benægte.

- Satudarah Danmark respekterer andre Mc klubber, som det de er og står for, og forventer, at de på samme måde respekterer Satudarah Danmark.

- Satudarah Danmark kan dementere rygtet om, at Brian Sandberg er medlem af Satudarah Danmark, eller er på vej til at blive det. At Brian Sandberg har personlige bekendtskaber med enkelte medlemmer i Satudarah Danmark, ændrer intet herved.

Satudarah Danmark bekendt, er Brian Sandberg medlem i Bandidos MC Danmark.

Læs også: Frygter ny rockerkrig: Hollandsk rockerklub på vej til Danmark

Rigspolitiet har fulgt den hollandske klubs interesse for Danmark.

- Vi har gennem nogen tid været meget opmærksomme på Saturdarah MC. Vi følger deres aktivitet ganske tæt, udtalte Tormod Christensen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter i august til eb.dk og uddybede:

- Et af de uafklarede spørgsmål er, hvordan det øvrige rockermiljø i Danmark vil reagere, hvis Saturdarah MC slår sig ned i Danmark.

På klubbens danske hjemmeside har flere personer ønsket klubben velkommen. Klubbens 'motto' er "Sort og gul nation over hele verden" - en reference til klubbens logo og farver.