Her kan du se, hvor det kommer til at blæse mest. Kortet viser vindstødene i meter pr sekund. Grænsen for stormende kuling er 20,8 m/s, grænsen for storm er 20,5 m/s, mens grænsen for stærk storm er 28,5 m/s. (TV2 Vejrcenter)
Her kan du se, hvor det kommer til at blæse mest. Kortet viser vindstødene i meter pr sekund. Grænsen for stormende kuling er 20,8 m/s, grænsen for storm er 20,5 m/s, mens grænsen for stærk storm er 28,5 m/s. (TV2 Vejrcenter) Foto: TV2 Vejrcenter
Efterårets hidtil kraftigste blæsevejr er på vej mod Danmark!

Som dette kort viser, kan beboerne langs den jyske vestkyst se frem til en særdeles stormfuld søndag aften. Noget, der ligner efterårets værste storm er nemlig ved at gå i land i vest-Danmark.

- Det er primært området omkring Vadehavet, altså det sydvestlige Danmark, der bliver ramt af den her kraftige blæst, fortæller meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter til bt.dk.

storm


Han tilføjer, at området fra Ringkøbing Fjord og ned til grænsen vil opleve vindstød af stormstyrke omkring klokken 18.

- Det ser ud til, at vindstødene godt kan komme op på stærk storm, altså vindstød på mellem 29 og 30 meter per sekund. Det er ikke usædvanligt kraftigt, men det er det kraftigste, vi har haft i dette efterår, lover han.

Blæsevejret topper allerede omkring ved 20-tiden, og det bliver altså primært vestjyderne, der bliver rusket godt og grundigt igennem. Men både fynboer og sjællændere kan også godt regne med et par enkelte vindpust i skørterne.

- Det kan ikke udelukkes, at en enkelt havetrampolin vil blæse væk på Fyn eller på Sjælland, men det kommer slet ikke til at blæse lige så kraftigt der som ved Vestkysten, siger Andreas Nyholm og kommer med dette gode råd til alle.

- Overvej, om du har løse ting i haven, som står lidt dumt, for de kan altså godt risikere at blæse væk.

Stormen klinger af i løbet af natten, men mange steder kan vi mærke efterdønningerne mandag morgen.

- Når vi står op i morgen tidligt, så blæser det, men det er ikke noget voldsomt. Men jeg tror, at de fleste, der cykler på arbejde i morgen vil tænke: 'Hold da op! Der er da godt nok modvind i dag!' siger meteorologen.

Find kælken frem!
Og når du for nok at storm og blæst, kan du glæde dig over, at det er en helt anden vejrtype i næsten uge. Fra og med torsdag er der nemlig dømt vinter i Danmark med både sne og frost.

- Du kan godt begynde at finde kælken frem, og har du endnu ikke fået skiftet til vinterdæk, skal du gøre det nu. For nu kommer vinteren, og den bider sig fast.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.