Snebyer rammer Danmark i weekenden. D. 23-12 var Danmark hvidklædt. Billedet er fra Viborg, men så meget sne skal vi ikke sætte næsten op efter igen.(Foto: Ali Shahrokhtash)
Snebyer rammer Danmark i weekenden. D. 23-12 var Danmark hvidklædt. Billedet er fra Viborg, men så meget sne skal vi ikke sætte næsten op efter igen.(Foto: Ali Shahrokhtash) Foto: Ali Shahrokhtash
Efter et par uger med varme plusgrader, kan du igen finde kælken frem. Men det er ikke alle steder i landet, sneen vil falde

Torsdag morgen kommer der en koldfront til Danmark som både fredag, lørdag og søndag igen vil sende termometret ned under nul.

- Sneen kommer fredag, lørdag og søndag. Og der kommer spredte snebyger i især den nordlige og østlige del af landet, siger meteorolog på TV 2 Mikael Jarnvig.

Allerede torsdag morgen rammer de kolde temperaturer Nordjylland, og der kan vi komme helt ned under nul grader, men der falder sludsne i den sydlige del af landet.

Frosten breder sig til resten af landet i løbet af fredag, og den nordlige vind ved kysterne betyder, at der kan falde snebyger i Thy, Djursland og Nordsjælland.

Lørdag vil der falde snebyger i den østlige del af Jylland, Nordfyn og Nordsjælland, og Bornholm og om natten kan temperaturerne dykke helt ned til otte minusgrader.

Men vi skal se langt efter en snestorm, som vi så i december.

- Jeg kan ikke udpege bestemte postnumre, hvor folk skal gå ud at købe en kælk, for det er spredte byger. Men det mest markante er, at vi går fra plusgrader til frysepunktet, og at solen kommer til at skinne, så det bliver et smukt frostklart vejr med noget sne over Nord- og Østdanmark, siger Mikael Jarnvig.

Til allersidst på weekenden vil de kolde grader og snebyger ramme Stevns, Sydsjælland, Møn og Falster.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.