Børnene i det jyske og på Bornholm kan godt begynde at glæde sig: I næste uge kommer vinteren og hvem ved: Måske bliver det vejr til en rask kælketur!? (Arkivfoto)
Børnene i det jyske og på Bornholm kan godt begynde at glæde sig: I næste uge kommer vinteren og hvem ved: Måske bliver det vejr til en rask kælketur!? (Arkivfoto) Foto: Morten Stricker
Frem med rulamsjakker og pelshuer! Nu kommer vinteren!

Hvis du går og tror, at dette års vinter bliver klaret med en halv-klam affære med regn og rusk, kan du godt tro om igen. I næste uge kommer der nemlig helt andre vejrkort på skærmen, end dem med de lune temperaturer, vi har set de seneste uger. Det bliver både hvidt og koldt flere steder i landet.

Det lover meteorolog fra TV2's Vejrcenter Jens Ringgård Christiansen.

- Det er russisk kulde, der bliver trukket ned over Finland og Sverige og videre ned over Danmark, siger han.

Det betyder med andre ord, at der fra og med torsdag i næste uge kan komme både sne og dagsfrost flere steder i landet. Især på Bornholm og i det østlige Jylland. Men også andre steder kan der meget vel komme en snebyge forbi.

- Nu har vi haft meget det samme vejr nogle uger, men søndag og mandag får vi et rask lavtryk, som rusker op i de vejrsystemer vi har haft med meget lunt novembervejr. Det ændrer atmosfæren omkring Danmark, og vi begynder at hive luften fra øst og nordøst, forklarer Jens Ringgaard.

Omkring onsdag i næsten uge begynder vi for alvor at kunne mærke omslaget.

- Allerede onsdag begynder vi at se noget hvidt i nedbøren - dog af den kedelige slags med slud. Men så kunne det godt gå over at blive dagsfrost fra på torsdag, og så er der heller ikke tvivl om, hvad det er for en nedbørstype, der falder. Det er nemlig sne! Og der kan godt komme sne flere steder, lover han og forudser, at det bliver bornholmerne og østjyderne kan få mest sne.

- Men der kan komme sne mange steder.

Og du kan godt regne med at skulle beholde både halstørklæde og de forede støvler på lidt endnu. Vinteren forsvinder nemlig ikke lige med det samme.

- Det ser vedvarende ud. Vintervejret bider sig fast. Hvor længe, det bliver ved, er endnu uvist, men det er i hvert fald ikke bare et kort intermezzo. Det bliver vinterligt! siger Jens Ringgaard.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.