Vil du lave dyneløfteri og få penge for det? Vil du finde ud af, hvad naboen og vennerne laver i soveværelset - og hvilke problemer de døjer med? Og vil du forske i, hvad der er årsagen til, at nogle mennesker bliver seksuelle krænkere? Så skal du læse videre her.

På Aalborg Universitet forbereder man nu med dekan Egon Toft i spidsen en uddannelse til Master i sexologi.

- De seksuelle problemer er en del af vores hverdag. Samtidig vil vi gerne undersøge, hvad der er årsag til, at man for eksempel bliver seksuel krænker, siger Egon Toft, dekan på det sundhedsvidenskabelige faktultet ved Aalborg Universitet til, bt.dk.

Ifølge P4 Nordjylland glæder nyheden Astrid Højgaard, der er ledende overlæge på den nyåbnede Sexologisk Klinik på Aalborg Sygehus. Hun oplyser, at ikke mindre end 11 pct. af alle danskere har et seksuelt problem. Det gælder for mænd især rejsnings-problemer eller for tidlig, for sen eller manglende udløsning. Kvinder døjer typisk med manglende lyst eller smerter ved samleje.

Men nu rækker Aalborg Universitet en hjælpende hånd til de mange danskere, fortæller Egon Toft, der håber at kunne byde de første sex-studerende velkommen 1. september 2013:

- Vi skal forske i hele rækken af ting, der er relateret til sex. For det første hænger vores seksualitet og sundhed sammen. For det andet er der mange, der har problemer på det seksuelle område - hvad skal man gøre for at forbedre det?

Skal forskerne også undersøge vores seksuelle præferencer?

- Det kunne jeg godt forestille mig. Man kan ikke udelukke noget, siger Egon Toft.

Ønsker bedre sex-undersøgelser

Fra tid til anden dukker mere eller mindre videnskabelige undersøgelser op, der handler om vores sexliv. Egon Toft vil med den nye uddannelse give kvaliteten i sex-undersøgelser et løft. Og han ser ingen umiddelbare begrænsninger på, hvad der kan forskes i, så længe det altså har en relation til sex.

Men Egon Toft bemærker også, at de sager, der har ramt Nordjylland, som for eksempel Brønderslev-sagen, er en af årsagerne til, at man på universitetet gerne vil kunne tilbyde en master-uddannelse som denne. Det er meningen, at sex-forskerne skal samarbejde med eksperter på andre fagområder, for at give et bredere billede, når det for eksempel handler om seksual-forbrydelser.

- Det ser ud som om, der er kæmpe problemer med for eksempel krænkere. Hvad er det, der får de ting til at ske? Og hvordan kan vi behandle det? Det vil vi gerne undersøge, siger Egon Toft, der har forventning om, at interessen for den nye uddannelse vil være stor.

Samtidig forudser han, at Aalborg Universitet på sigt vil få konkurrence på området. Master-sex-programmet bliver en to-årig uddannelse. De studerende skal have en bachelor eller en professions-bachelor for at kunne blive optaget. Det er endnu uvidst, hvad ens titel bliver.