DRs generaldirektør Kenneth Plummer indrømmer nu i en artikel på DRs intranet til sine medarbejdere, at han har talt over sig og videregivet upassende oplysninger til forfatteren Kurt Lassen.

B.T. er kommet i besiddelse af artiklen, som er sendt ud til DRs medarbejdere på kanalens intranet. 

- Det er korrekt, at jeg har talt om navne på kandidater i forbindelse med generaldirektørstillingen i 2005 overfor Kurt Lassen. Han havde en fornemmelse af, hvem de øvrige kandidater var, hvilket passede meget godt med de navne, som også jeg havde hørt rygter om. Men det burde jeg selvfølgelig have holdt for mig selv. Ikke mindst fordi det involverer andre personer end mig selv – og det beklager jeg selvfølgelig overfor de pågældende, undskylder Plummer.

Han afviser dog, at der var tale om fortrolige oplysninger, som røg videre til forfatteren Kurt Lassen. Han indrømmer heller ikke, at oplysningerne blev brugt som handelsvare for at undgå omtale af sit privatliv, som Kurt Lassen ellers hævder.

Medlemmer af DRs bestyrelse, deriblandt Mogens Rubinstein, har tidligere på dagen afvist, at der kunne være hold i påstanden om, at generaldirektøren tilbød oplysninger til Kurt Lassen, der har skrevet bogen 'Plummer - summen af kardemommen'.

Blandt andet oplysningen om, at DRs nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup var i ansøgerfeltet til posten som generaldirektør.

Det ser Ulrik Haagerup ingen problemer i:

- Jeg har aldrig været kandidat til jobbet som generaldirektør, men blev i 2005 opfordret til at tale med DRs daværende bestyrelse om jobbet. Lidt senere i forløbet kom jeg til den konklusion, at jeg i højere grad ønskede at arbejde direkte med journalistisk ledelse på dette tidspunkt i mit karriereforløb. Derfor meldte jeg fra, hvilket ikke er nogen hemmelighed. Derfor giver oplysningen heller ikke anledning til problemer, udtaler han i den interne DR-artikel.