En snestorm er på vej over landet. Arkivfoto.
En snestorm er på vej over landet. Arkivfoto. Foto: Claus Bech

Søndag fejer en snestorm over Danmark, og hele landet vil få mellem 5 og 15 centimeter sne. Sandsynligheden for en hvid jul er dog fortsat lille.

Det er noget af en hvid overraskelse som mange danskere vil få, når de søndag morgen kigger ud af vinduet. Et snestorm er nemlig på vej og vil i morgen drysse et hvidt lag sne ud over det danske land. Ifølge meteorologer vil der falde mellem 5-15 centimeter sne over det meste af landet , mens det i Nord- og Østjylland kan blive til endnu mere.

- Der forventer vi omkring 20 centimer sne, fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Jørn Thomsen.

Men man behøver ikke at vente til søndag for at få sne. De første snebyger er allerede over landet , og i det sydlige Jylland og på Lolland og Falster er der allerede visse steder faldet sne lørdag aften.

HAR DU BILLEDER AF SNEVEJRET FRA LØRDAG AFTEN ELLER SØNDAG MORGEN, SÅ SEND DET TIL OS PÅ 1929@bt.dk

Snevejret vil i løbet af natten trække op over resten af landet, og søndag morgen vil den egentlige snestorm ramme Sønderjyderne. Derefter vil også snestormen trække op over landet, og ved middagstid forventes snestormen at have ramt hele landet.

- I Nord- og Østjylland bliver det værst, for der vil vinden også være slem. Der vil være en hård eller stormende kuling, fortæller Jørn Thomsen og tilføjer, at Bornholm slipper nådigst fra snestormen. Snestormen rammer solskinsøen i løbet af eftermiddagen.

Men trods søndagens voldsomme snevejr, så er chancen for en hvid jul fortsat ringe. Snevejret er nemlig kortvarigt. Og kort efter snestormens ophør kommer der i stedet isslag over det meste af landet.

Juleaftensdag vil heller ikke være en snedag. I stedet vil der komme tøvejr, som højst sandsynligt vil få meget af den nyfaldne sne til at smelte.

- Hvis man skal se på, hvor der er størst chance for hvid jul, så må det være i Nordjylland. Der får de mest sne og mindst tøvejr, fortæller Jørn Thomsen og tilføjer, at det er 'usandsynligt', at Danmark i år vil opleve en landsdækkende hvid jul.

Er det vigtigt for dig, om julen bliver hvid? Gør snevejr dig i ekstra godt julehumør, eller er det hvide stads kun til besvær? Kom med din mening herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.