Lyt til artiklen
Store fyringsdag i Danmarks Radio i dag.

Et af DR's kendte ansigter er onsdag blevet fyret. Anja Bo, som var kendt som en skarp interviewer på Deadline og DR 2 Morgen, er et af de største navne, der er blevet ramt af DR's fyringsrunde.

- Jeg kan bekræfte, det er rigtigt. Jeg er blevet fyret, sagde Anja Bo, da bt.dk's udsendte talte med hende.

Siden efteråret 2007 har Anja Bo slået sine journalistiske folder i DR's mediehus. Derfor tog det hårdt på tv-værten, da hun modtog fyresedlen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg har ikke lyst til at sige noget, sagde en tydelig berørt Anja Bo.

Klokken 9 havde samtlige medarbejdere, der havde mulighed for det, indfundet sig i de enorme bygninger hos DR, som de havde fået besked på af ledelsen.

Årsagen var en storstilet spareplan, der betød, at DR skulle fyre mellem 175 og 200 ansatte.

Allerede klokken 10 begyndte det første rygte at køre. Det var gået hårdest ud over DR-Nyheder.

Her lød den indledende melding på 30-40 stillingsnedlæggelser, men det tal er på 15 reelle afskedigelser. Yderligere syv stillinger er blevet nedlagt.

- Der er fandeme en underlig vibe derinde, sagde en freelancer, der stod uden for og røg sammen med andre ansatte. Mange af dem havde deres mobiltelefoner nervøst i hånden.DR's ankermand på TV Avisen Kim Bildsøe Lassen bekræftede over for bt.dk, at ingen fra selve produktionen på TV Avisen vil blive ramt af fyringer. Det vil sige, at der ikke kommer udskiftinger i studieværterne på TV Avisen.

En af de afdelinger der tydeligvis er blevet skånet af fyringsrunden, er DR Danmark med omkring 600 ansatte. Her vil der ifølge BT's oplysninger 'kun' blive fyret 15 ansatte. Heraf otte frivillige fratrædelser.

BT's kilder i DR Byen fortæller desuden at DR's lille, hæderkronede dokumentarafdeling ikke vil blive ramt af fyringer.