For første gang står den ene af de to søstre i Tønder-sagen frem og fortæller om de mange seksuelle overgreb, hun var offer for gennem otte år. (MODELFOTO)
For første gang står den ene af de to søstre i Tønder-sagen frem og fortæller om de mange seksuelle overgreb, hun var offer for gennem otte år. (MODELFOTO) Foto: Niels Ahlmann olesen

Nadja, der er den ældste af de to søstre i Tønder-sagen, blev som bare 10-årig lejet ud til fremmede mænd af sin far. Men hendes egne sagsakter afslører, at den i dag 19-årige pige kunne være blevet forskånet for prostitutionen, der har efterladt de største ar på sjælen, skriver Politiken.

- Hvis det var blevet opdaget, så havde jeg ikke haft de store traumer. For det værste for mig var at blive lejet ud som prostitueret. Jeg følte mig som en luder. Som en slave. Jeg følte, at jeg blev behandlet værre end en hund. Virkelig usselt. Det var der, jeg gennemgik flest smerter. Det var der, at der var så meget smerte, at jeg nogle gange tænkte: Dør jeg nu?, siger Nadja, der for første gang fortæller sin version af, hvad der skete i Tønder-sagen.

Hun bebrejder især én kvinde fra Tønder Kommune, at der ikke blev grebet ind, før faderen begyndte at sælge hende.

Læs også: Nu står Tønderpigen frem: Vi er nede i stuen og på videoen kører der som sædvanligt en pornofilm

Allerede i september 2003 besluttede Løgumkloster Kommune, hvor familien på det tidspunkt boede, at iværksætte en såkaldt forældreevneundersøgelse for at vurdere, om børnene burde fjernes fra hjemmet. Men resultatet kom først et år senere. Konklusionen var, at forældrene ikke var i stand til at varetage opdragelsen og omsorgen for Nadja og hendes lillesøster. Det fik parret til at flygte.

Kort tid efter forlod moderen dem. De to søstre flyttede med faderen ind i et hvidkalket hus i Tønder Kommune, der var blevet orienteret om undersøgelsen.

Læs også: Tønderoffer svigtet af myndighederne i otte år: Der er dage, hvor jeg intet kan

Kommunen sendte en repræsentant ud for at se, hvordan det stod til, men hun kom en dag, hvor der var familiebesøg. Kvinden sagde derfor, at hun ville komme igen en anden gang, men det gjorde hun aldrig, fortæller Nadja.

- Hvis den kvinde fra kommunen var kommet igen, som hun lovede, så var jeg måske aldrig blevet udsat for al den smerte. Jeg forsøgte at ringe til kvinden, efter at jeg fik aktindsigten, for at få svar. En forklaring på, hvorfor hun ikke kom igen. Men hun ville ikke tale med mig. Da jeg senere blev anbragt i plejefamilie, gæt så, hvem der var plejefamiliekonsulent. Samme kvinde. Hende er jeg stadig vred på, siger Nadia til Politiken.

I stedet vurderede kommunen på baggrund af et senere besøg, at faderen havde fået mere styr på familien, efter at moderen var flyttet, og at der derfor ikke var grund til at gå videre med at få fjernet børnene.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.