Han har i mange år været kendt under navnet ’jetset-rockeren’, og efter mere end 20 år i rockermiljøet har Brian Sandberg nu skiftet en kriminel tilværelse ud med et liv som skraldemand.

Tidligere på året bekendtgjorde Brian Sandberg, at han var fuldkommen færdig med sit gamle liv, den kriminelle løbebane og rockermiljøet i det hele taget.

Herefter ville eks-rockeren gerne starte et helt almindeligt liv med arbejde og en lejlighed, men det skulle vise sig ikke at være så lige til, når man hedder Brian Sandberg.

Skiftet til skraldemand

Hverken Frederiksberg og Slagelse kommune kunne hjælpe med arbejde eller bolig, og den tidligere Hells Angels- og senere Bandidos-rocker måtte sande, at hvorend han gerne ville videre med sit liv, stod fremtiden i skyggen af hans fortid som rocker. Lige indtil, han en morgen var stået tidligt op og så et hold skraldemænd komme forbi.

»Jeg var flyttet ned til Slagelse, hvor min mor bor for at passe hende, fordi hun var syg, og så en tidlig morgen kom der skraldemænd forbi. Jeg kendte en af dem og spurgte så, hvem man skulle ringe til, hvis man ville have et arbejde, for jeg kedede mig efter at have forladt miljøet,« fortæller Brian Sandberg til BT.

Han fik udleveret et telefonnummer af sin bekendte, og selvom han vidste, navnet ville stå i vejen, gav han det et forsøg.

»Så tog jeg chancen og sagde: Hej, jeg hedder Brian Sandberg, nu skal du ikke falde ned ad stolen, men jeg kunne godt tænke mig at lave noget. Så sagde han, at de ikke skelnede mellem, hvem folk var, og det har jeg bare aldrig været udsat for,« forklarer Brian Sandberg som kort efter fik jobbet.

Af hensyn til sin arbejdsgiver ønsker han dog ikke at fortælle, præcis hvilket firma han arbejder for.

»Godt gået«

De fleste spærrede i starten øjnene godt og grundigt op, da de så Brian Sandberg tømme deres skraldespande – men folk har kun taget godt imod ham, fortæller den nyudklækkede skraldemand, som også ved, at det nok ikke er alle, der mener, at hans nye job er noget værd.

»Da jeg startede, blev jeg genkendt alle steder, og så begyndte folk at sige 'godt gået', når de så mig. Så kan det være, der er nogen, der griner af mig i den anden ende, men jeg er pisseligeglad,« siger Brian Sandberg, der selv valgte at dele nyheden om jobskiftet på Facebook for en måned siden.

Han har nu skiftet et liv med fest, druk og mange rejser ud med tidlige morgener og hårdt fysisk arbejde – og det passer ham fint.

»Jeg møder kvart i fem og starter kl. 5. Vi har en fast rute, og så kører vi fuld smæk på og er færdige cirka klokken ni, hvor vi så har fri. Vi giver den fuld roulade, og det er meget fysisk hårdt, så der er ikke en dag uden sved på panden,« forklarer Brian Sandberg og tilføjer, at han har fået stor respekt for det arbejde, skraldemænd udfører.

Tilfreds med et roligere liv

Når han har fri tidligt om morgen bruger han resten af dagen på sin brillekollektion, på at lave bluser og på sit forfatterskab. Derudover handler han i Netto, når han har fri, og »går hjem og slapper af ligesom 99 procent af befolkningen,« som han selv beskriver det.

Selvom hverdagen er blevet væsentligt mindre ekstravagant efter skiftet fra jetset-rocker til skraldemand, er Brian Sandberg godt tilfreds med sin nye tilværelse.

»Mit liv har altid været en lang motorvej. Så kører man rigtig stærkt, og så kommer du på en ny vej og kører på den, indtil det tager endnu en drejning - og så må man bare tilpasse sig. Hvis man vil leve et ganske almindeligt liv, så er lønnen som skraldemand ikke dårlig, og hvis man ikke kan leve af det, er man idiot. Men det er klart, det er ikke, hvad jeg har været vant til,« siger Brian Sandberg.

Kampen om et nyt image

Han fastholder, at han er endegyldigt færdig med livet som kriminel. Nu vil han i stedet give tilbage til det samfund, han har taget fra, selvom han godt ved, der er lang vej, når man i så mange år har levet og været kendt som rocker.

»Den største kamp af alle er at blive accepteret af befolkning, og jo mere du klør på og giver en hånd med til det hele, så får du en anden respekt. Jeg er selv blevet opereret for kræft, og når man bliver passet på og plejet, skal man også give igen til samfundet og arbejde - det har bare taget mig lang tid at opdage,« forklarer Brian Sandberg.

Brian Sandberg har tidligere været livvagt for Stein Bagger og været en nøglefigur i rockergruppen Hells Angels, som han forlod i 2012. Han blev herefter en del af gruppen Bandidos, men blev i 2015 ekskluderet fra gruppen for at have taget del i en sexchat med konen til et andet medlem.

Andre læser også