Sådan kan det komme til at se ud lørdag aften og nat mange steder i landet. Meteorologerne advarer nemlig om risiko for tæt tåge. Billedet er fra en tidligere lejlighed, hvor tågen førte til uheld på den nordjyske motorvej. (Arkivfoto)
Sådan kan det komme til at se ud lørdag aften og nat mange steder i landet. Meteorologerne advarer nemlig om risiko for tæt tåge. Billedet er fra en tidligere lejlighed, hvor tågen førte til uheld på den nordjyske motorvej. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger

Frost og sne bliver afløst af varmt vintervejr og risiko for tåge.

Snemænd synker i knæ og glidebanerne forsvinder, men med det milde vejr kommer også risiko for tåge mange steder.

Knapt er varslerne om snefygning og ditto -storm overstået, før meteorologerne igen maner bilisterne til forsigtighed.

sne


I løbet af lørdag eftermiddag og i aftentimerne er der nemlig risiko for tåge og diset vejr mange steder, og det kan give nye problemer for bilisterne. 

- Vinden lægger sig, og så kan det godt gå hen og blive temmelig tåget mange steder.

Det siger meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter og tilføjer, at det er hele landet, der har risiko for tæt tåge lørdag aften og nat.

- Det skal man selvfølgelig være opmærksom på, hvis man skal ud at køre. Det kan faktisk godt give problemer, siger han. 

For nu forsvinder det barske vintervejr for en tid, og varmen tager over. Der er ingen frost i de næste dages prognoser, og både søndag, mandag og tirsdag byder på temperaturer på den pæne side af plus-skalaen.

En vejrtype, som Andreas Nyholm ikke tøver med at kalde 'lidt små-kedelig.'

- Vi får gråvejr, det bliver midt, og der kommer perioder med regn.

- Mange vil se, at deres sne smelter nu, siger meteorologen, men understreger samtidig, at han ikke helt vil aflyse chancerne for en hvid jul.

- Lige nu er det usikkert, hvad der kommer til at ske vejrmæssigt onsdag og torsdag. Nogle prognoser siger, at varmen holder ved, mens andre tror på, at frosten vender tilbage. Så det er alt for tidligt at sige noget om, hvordan vejret bliver juleaften, men helt afskrive muligheden for mere sne, det kan vi ikke endnu, siger han.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.