På Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg erkender man nu, at det sandsynligvis var personalet, der erklærede Steen Mikkelsen død.
På Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg erkender man nu, at det sandsynligvis var personalet, der erklærede Steen Mikkelsen død. Foto: Claus Fisker

Sydvestjysk Sygehus indrømmer, at de formentlig erklærede en levende mand død

På Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg erkender man nu, at det sandsynligvis var personalet på sygehuset, der erklærede 43-årige Steen Mikkelsen død, selvom han lever i bedste velgående.

Det sker, efter at Kirkeministeriets it-chef Torben Stærgaard har slået fast, at det var Sydvestjysk Sygehus, der erklærede ham død. På sygehuset er man nu ved at granske fejlen.

- Vi er ved at gå vores log igennem for at undersøge det. Vi har jo ingen grund til at tro, at Kirkeministeriets it-chef ikke ved, hvad han taler om, så det er meget sandsynligt, at vi vil nå til samme konklusion, når vi kommer til bunds i det. Det betyder så fremadrettet, at vi vil gøre, hvad der står i vores magt for, at sådan en fejl ikke kan opstå igen, siger Charlotte Banke, kommunikationschef på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Sygehusets ledelse har ellers afvist, at det var der, han blev erklæret død. Ifølge Steen Mikkelsen har det også været tilfældet, de gange han selv har været i kontakt med sygehuset. Derfor glæder han sig over, at sygehuset nu trækker i land.

Steen020114_A

- Jeg har ikke været et sekund i tvivl om, at det var dem, der erklærede mig død. Derfor har jeg også haft meget svært ved at forstå, at de ikke ville stå ved det, når alt tydede på, at det var dem, der havde gjort det. Det er da klædeligt, at de er begyndt at se lidt indad i stedet for at pege på alle andre, men det er samtidig alt for sent, siger Steen Mikkelsen.

Han skal dog ikke umiddelbart gøre sig forhåbninger om at få en buket blomster og en undskyldning fra Sydvestjysk Sygehus.

- Vi har jo talt med ham, for det er jo et stykke tid siden, fejlen er sket. Men hvis han har behov for yderligere, så er han velkommen til at henvende sig. Vi vil gerne tage en snak med ham igen, for der er ingen tvivl om, hvilken rædselsfuld oplevelse han har haft, siger Charlotte Banke.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.