Karneval i København. Parade gennem Strøget til Rådhuspladsen lørdag den 26. maj 2012.
Karneval i København. Parade gennem Strøget til Rådhuspladsen lørdag den 26. maj 2012. Foto: Brian Bergmann
For få penge tvinger Københavns legendariske Pinsekarneval til at dreje nøglen rundt.


Når årets første sommertegn bryder igennem næste år, bliver der for mange københavnere alligevel ikke meget bar hud.

Det københavnske Pinsekarneval, Copenhagen Carnival, lukker med øjeblikkelig virkning. Det traditionsrige optog har i 31 år fyldt Fælledparken med sambarytmer og letpåklædte dansere, men for lav kommunal støtte tvinger arrangørerne bag til at slukke og lukke for festen.

SE ALLE BILLEDERNE: SÅ FRÆKT VAR KARNEVAL I ÅR

- Vi får alt for lidt i støtte fra kommunen, og nu kan det simpelthen ikke gå længere. Vi kan ikke konkurrere med andre, som får kommunal støtte i millionklassen, siger Morten Sørensen, direktør for Copenhagen Carnival.

Pengene følger ikke med

Karnevalet bliver støttet med 202.000 kr. af Københavns Kommune, men ifølge Morten Sørensen koster det flere millioner kroner at arrangere den traditionsrige fest. -

 Når vi skal skaffe toiletter og vagter til at servicere et publikum med over 100.000 mennesker, så koster det i hvert fald 3,5 millioner kroner, og så rækker 202.000 kr. altså ikke så langt, siger Morten Sørensen.

Karnevalet trækker hvert år mere end 100.000 besøgende til Fælledparken, mange af dem også fra udlandet. Desuden har den amerikanske tv-kanal, Showtime, sendt en halv times program-hyldest til karnevalet, som på kanalen bliver udnævnt som 'En af verdens ti bedste fester.'

Professionalisme koster

Netop den tabte mulighed for at tiltrække turister til København ærgrer Morten Sørensen. Han er desuden utilfreds med, at flere andre københavnske gadefester ifølge ham får en højere kommunal støtte.

SE ALLE BILLEDERNE: SÅ FRÆKT VAR KARNEVAL I ÅR

- Vi har forsøgt at gøre os mere professionelle og få mere styr på arrangementet efter kommunens forskrifter, og det har vi fået, men det koster bare kassen. Vi kan se, at ved andre af byens arrangementer følger pengene med, men det gør de simpelthen ikke ved os, siger han og konkluderer:

- København går glip af en af de største og mest traditionsrige fester i byen og en af de fester med det største internationale udkig.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.