En stigning på hele 30 procent på under en uge. Danskerne går rejse-amok i disse dage. Elendige vejrudsigter, lyder forklaringen fra rejsebureauerne.

- I aftes havde vi det bedste salg i år, og i dag, hvor vi har fuld bemanding, har der i gennemsnit været 20 i kø på vores telefoner, siger salgschef hos Apollo Rejser, Kevin Knudsen til Bt.dk

Og selvom mange nok ærger sig over, at vejrudsigten ikke lover sommer over Danmark, så græder man ikke mange tårer over vejret hos Apollo Rejser.- Det er helt klart, at vi kan mærke den dårlige vejrudsigt. Ingen tvivl om, at det har boomet vores salg. Selv timen mellem kl. 23-24 har vi solgt meget mere end normalt. Jeg tror folk sidder og kigger ud af vinduet på regnvejret og tænker, nu skal det være, og så bestiller de en rejse, siger Kevin Knudsen

Også hos konkurrenten Star Tour er den triste vejrudsigt slået igennem på efterspørgslen efter sol og sommer.

- Vi havde mere end dobbelt så mange der ringede ind og to gange så mange besøgende på vores hjemmeside i går i forhold til samme dag sidste år. Alene i går solgte vi over 1000 pladser i skolernes sommerferie, og vi forventer det fortsætter henover weekenden, så vi har kaldt ekstra mandskab ind til at håndtere efterspørgslen, siger salgsdirektør Stig Elling til Bt.dk

Og Stig Elling tøver heller ikke med at tilskrive den triste vejrudsigt æren for, at salget er eksploderet.

- Det dårlige vejr giver lige det sidste stød til folk, der sidder og planlægger skoleferie i juli, og samtidig bliver det også lettere at komme af med impulsrejserne med afgang her i juni, fortæller Stig Elling.

Og næsten som var svarene afstemt på forhånd, så lyder stor set samme melding fra rejseselskabet Spies.

- Siden weekenden har det for alvor taget fart. Folk har fået øje på den dårlige vejrudsigt, og i forhold til samme tidspunkt sidste år sælger vi 30 procent flere rejser, siger produkchef hos Spies, Christian Nissen.

Og når det kommer til hvor danskerne vil hen på ferie, er der stort set også enslydende svar fra selskaberne. Middelhavslandene er danskerne foretrukne destinationer med den spanske ø Mallorca, Tyrkiet og Grækenland som nogle af topscorerne.

Det er desuden ikke for sent at komme afsted på de helt billige ture for under 1000 kr pr. person, hvis man er klar til at tage hurtigt afsted.

- Vi har en pukkel af billige rejser, som vi endnu ikke er kommet af med, og her sender vi altså stadig folk afsted for under en tudse, siger Christian Nissen fra Spies.

Og samme melding kommer fra Stig Elling hos Star Tour.

- Der er stadig pladser på markedet, der gør at vi er nødt til at sælge dem billigt, for det er trods alt ikke sådan, at folk står i kø for at komme afsted i morgen eller i overmorgen, siger Stig Elling.