Trafikstyrelsen indfører nye bødeordninger for at få farlige biler væk fra vejene.

Det kommer til at gøre ondt på pengepungen, hvis man fremover tager lidt for let på indkaldelserne til periodisk bilsyn.

I alt risikerer man at hoste op med 4.000 kroner, hvis man trods gentagne påmindelser ikke møder op til periodisk syn med sin bil. Bødeordningen er indført med inspiration fra Holland og sker i et forsøg på at nedbringe antallet af farlige biler på de danske veje. I dag er der omkring 15.000 usynede køretøjer på vejene.

- Et realistisk estimat er, at vi opnår en reduktion med faktor fem fra de 15.000 usynede biler til godt 3.000 biler på vejene, siger konsulent Henning Vadstrup fra Trafikstyrelsen til ekstrabladet.dk.

Holland har indført en lignende bødeordning for at blive væk fra det periodiske syn, og her har man nedbragt antallet af udeblevne biler fra ni til to procent.

Hvis man fremover hverken afmelder sit køretøj eller kører det til periodisk syn, modtager man i første omgang et brev med en påmindelse og en anmodning om at komme til syn inden for to uger. Overholdes denne frist ikke, modtager man en bøde på 2.000 kroner.

Forholder man sig stadig passivt, vil Trafikstyrelsen bede om at få bilens nummerplader udleveret. Gør man ikke det, kommer der en ny bøde på 2.000 kroner for manglende afmelding af køretøjet. Afleverer man fortsat ikke nummerpladerne, bliver politiet bedt om at hente dem.

Samlet risikerer du altså en regning på 4.000 kroner og et besøg af politiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.