Debattør og radiovært på Radio24syv Rikke Grosell arbejdede i otte måneder som prostitueret. Nu står hun frem med ny bog og fortæller om at prostituere sig, fordi man har lyst.

Man kender hendes stemme fra æteren i radioprogrammet ’Nattevagten’ på Radio24syv, men kun de nærmeste har hidtil kendt til Rikke Grosells skyggeside i det københavnske prostitutionsmiljø.
I en ny bog, ’Vidunderlige skam’, giver radioværten et indblik i sin opsigtsvækkende fortid som prostitueret i et til tider barskt miljø.

»Jeg har altid været seksuelt nysgerrig. For mig var det meget en leg. Det var noget, jeg gjorde, fordi jeg ville have spænding,« fortæller hun i et stort interview i BT.

Læs også:

Rikke Grosell fortæller ikke kun om sin egen fortid som prostitueret i ’Vidunderlige skam’, der udkommer fredag. Hun sender også en bredside af sted mod de politisk korrekte, der vil forbyde købesex.

»Jeg synes, det er ironisk, at man som politiker både vil bekæmpe den sociale ulighed samtidig med, at man ikke vil acceptere det enkelte individs valg om at tage vare på sin egen krop,« siger hun.

Rikke Grosell understreger, at hun naturligvis er modstander af trafficking, hvor kvinder bliver handlet som sexslaver. Men der skal andre metoder til end et forbud mod købesex, hvis man vil det til livs, mener hun.

Læs også:

»Modstandere af købesex ville fratage mig retten til det job, jeg havde lyst til. Jeg følte, at nogen gik ind og besluttede for mig, hvad der var rigtigt og forkert. Pludselig blev min seksualitet også gjort forkert. Min nysgerrighed blev gjort forkert,« forklarer Rikke Grosell.

Rikke Grosell mener også, at rufferi skal være lovligt, fordi de prostituerede har svært ved at klare sig uden telefonpassere og andre, der hjælper dem i en farlig branche.

Læs også:

»Der var nogle af dem, jeg arbejdede sammen med, der var socialt udsatte, og som ikke havde andre muligheder for at tjene penge. Deres familie og venner ville slå hånden af dem, hvis de fandt ud af, hvad de lavede,« siger Rikke Grosell, der også er træt af den måde, hvorpå den kvindelige seksualitet ofte fremstår.

»Mange har svært ved at acceptere det kvindelige begær. Hvis en mand er sammen med mange kvinder, så er han en fandens karl, men hvis kvinder er sammen med mange mænd, er hun en forsuttet kælling,« siger hun.