Nomas chefkok, René Redzepi, har meldt ud, at han rykker Michelin-restauranten til London i anledningen af sommerens OL. Det sker i samarbejde med hotellet Claridge’s.

Chefkok for Michelin-restauranten Noma, René Redzepi, har løftet sløret for projektet 'A Taste of Noma at Claridge’s', der er et samarbejde med Claridge’s Hotel i London.

Det er i anledning af sommerens OL i London, at Noma kan opleves i den britiske hovedstad. René Redzepi vil sammensætte en fem-retters menu på Claridge’s hotellet, der kan opleves i en periode på 10 dage. Menuen vil reflektere de smage og retter, der kendetegner Noma, men med lokale, sæsonprægede, britiske ingredienser.

- Vi er spændte på muligheden for at være en del af OL-festlighederne i London og på at arbejde tæt sammen med teamet på Claridge’s. Det er en anderledes opsætning end på vores hjemmebane, men vi glæder os til at udforske et andet lands overdådighed, siger René Redzepi.

Den særlige Noma-menu på Claridge’s bliver tilgængelig fra 28. juli til 6. august, og de fem retter kommer til at koste 195 pund, svarende til knap 1800 kroner. René Redzepi vil være til stede hver dag med sine kokke fra Noma.

Samarbejdet med Noma vækker begejstring hos Claridge’s.

- Denne unikke restaurant-oplevelse bliver første gang, at den legendariske kok vil kreere sine banebrydende visioner uden for Danmark. René og hans holds ankomst markerer en sand milepæl i Claridge’s kulinariske historie, specielt i løbet af denne spændende tid for hovedstaden. Når London byder velkommen til de bedste af de bedste fra hele verden denne summer, er vi stolte af at gøre vores bidrag ved at tage verdens bedste restaurant med til Claridge’s, siger direktøren Thomas Kochs.

Noma er to gange blevet kåret til den bedste restaurant i verden - i 2010 og 2011. Restauranten åbnede i 2003 og har fået massiv opmærksomhed på grund af dens fokus på det nordiske køkken.