Succesen med hospitalsklovne på landets børneafdelinger er så stor, at der nu søges flere, der vil være klovn og sprede glæde på landets hospitaler.

Det er ikke alle, der har hvad der skal til - at være hospitalsklovn kræver humor og komisk talent. 'Men det handler i lige så høj grad om opmærksomhed og indlevelse i barnets situation. Som hospitalsklovn er det vigtigt at kunne gribe situationen, skabe kontakt og fornemme hvad barnet er klar til. Det er ikke noget, man bare kan,' skriver Danske Hospitalsklovne i en pressemeddelelse.

Søren Hauch-Fausbøll, der er skuespiller og nok bedst kendt som ham, der er inden i Bamse, startede på uddannelsen til hospitalsklovn i maj 2015.

»Det er noget helt andet end at være cirkusklovn. Når jeg er cirkusklovnen Chico er det mig, der er i centrum, men når jeg er hospitalsklovn er det barnet, der er i centrum,« siger Søren Hauch-Fausbøll.

Der er 29 hospitalsklovne, og 8 nye er i gang med uddannelsen.

»Efterspørgslen fra hospitalerne er stor, og vi gør vores bedste for at følge med. Målet er at kunne tilbyde mødet med en klovn til alle de indlagte børn, der kan have glæde af lidt magi, et smil og en klovnehånd at holde i,« siger Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne.

Der er ansøgningsfrist til hospitalsklovneuddannelsen senest den 4. december 2015.

Læs mere om uddannelsen her

.Danske Hospitalsklovne afholder lige nu flere infomøder for at finde kolleger til de hospitalsklovne, der allerede arbejder på landets sygehuse.

Hospitalsklovneuddannelsen er en mesterlæreruddannelse og tager cirka halvandet år og er en blanding af internatmoduler, praktik, supervision og workshops.