Blot et døgn før den 22-årige Omar El Husseins attentat i København, opfordrede en imam på Nørrebro til direkte krig mod jøder. Det kan BT afsløre fredag.

Prædiken fandt sted over middag fredag den 13. februar for fulde sale i moskeen Masjid Al-Faruq på Heimdalsgade på Nørrebro - kun omkring hundrede meter fra Mjølnerparken, som Omar El Hussein har haft en tilknytning til, og hvor han søgte tilflugt mellem de to attentater.

På en video menigheden bag moskeen selv har lagt på Facebook, opfordrer imamen Hajj Saaed på arabisk sine tilhørere til at følge profeten Muhammed, der førte krig mod jøderne.

Se video:

»Vores Profet havde jødiske naboer i Al Medina. Ønskede han tættere relationer, harmoni og dialog, sådan som FN og dem der ønsker at forene sandhed og løgn? Eller prædikede han, at de skulle betro sig til Allah? Når de krænker deres løfte og ikke accepterer hans kald, så ved du, hvad han gjorde ved dem. Det står i hans Sira (Muhammeds bog red.), at han skal i krig med jøderne,« lød det fra Hajj Saaed i prædiken, som BT har fået oversat.

Imamen slog fast, at alle mennesker er kaldet til at konvertere til islam, og dem der nægter er 'uden tvivl vantro'.

Han understregede samtidig i klare vendinger, at dem der foretrækker menneskeskabte love, frem for Allahs lov, skal betragtes som dyr.

»De bliver ført i en afgrund af afsavn og korruption, der fører dem fra at være humane til niveau med dyr,« sagde imamen.

Dagen efter fuldførte Omar El-Hussein et terrorangreb mod den jødiske synagoge i Krystalgade, hvor han blandt andet skød og dræbte den jødiske dørmand Dan Uzan.

Mellemøst-ekspert og folktingskandidat for Det Konservative Folkeparti Naser Khader mener ikke, at der er nogen tvivl om, at imamen i prædiken opfordrer til at følge Muhammed og gå i krig med jøderne.

»Jeg kender den imam som en stor ’upcomming star’ indenfor for det ekstreme miljø. Han er en stjerne hos Hizb ut-Tharir og prædiker meget hadfuldt mod Vesten og især jøder,« siger Naser Khader.

På moskéen Masjid Al-Faruqs egen side på facebook fremgår det, at fredagens prædike var arrangeret af Hizb ut-Tahrir Skandinavien, som også står bag flere andre arrangementer i moskéen.

Ifølge Kirstine Sinclair fra center for Mellemøststudier ved Syddansk Universitet, som bl.a. har skrevet en afhandling om Hizb ut-Tahrir i Danmark, er det atypisk, at den islamiske organisation er involveret i en moské.

»Jeg har hørt om, at Hizb ut-Tahrir var involveret i et nyt initiativ. Hizb ut-Tahrir laver normalt deres egne stormøder og demonstrationer, men er normalt ikke velkomne i moskeer. Det er min vurdering, at Hizb ut-Tahrir må være mere direkte involveret i organiseringen af moskeens aktiviteter på den ene eller anden måde, siden de har indflydelse på, hvem der holder fredagsbønnen,« siger hun.

Det er uvist, om Omar El Hussein har haft nogen tilknytning til moskeen på Heimdalsgade, men Naser Khader vurderer, at det er imamer som Hajj Saaed, som med deres hadfulde prædiken kan tænde gnisten i unge ekstremister.

»Det er sådan et had, som kan vække følelserne til at begå en handling som Omar El Hussein har begået,« siger Khader.

Det har ikke væreet muligt at komme i kontakt med Hajj Saaed og Hizb ut-Tahrir har ikke reageret på avisens opkald.