35 danskere støttede kampen mod aids - helt afklædte. 150.000 samlet ind med de røde næser

5,7 grader får det meste til at skrumpe ind. Alligevel stillede 35 mænd og kvinder i går op i Amager Strandpark i nøgenløb for at støtte AIDS-fondets kampagne 'Humor mod aids'

Vinterblege deller, flagrende kønsdele og de obligatoriske røde næser blev luftet i den kølige strandblæst, da de frisindede danskere i går gav den som strippere for velgørenheden. Bilsiden www.automester.dk havde lovet 1.000 kroner pr. deltager som støtte til AIDS-fondets arbejde.

De modige strandstrippere blev imidlertid belønnet med hele 150.000 kroner i alt fra Automester.dk, få minutter inden løbet gik i gang.

P3 sendte live fra begivenheden, ligesom de har gjort i ugen op til løbet. Her har både Peter Aalbæk, Signe Muusmann, Søren Pind og andre kendte »solgt ud« i kampen mod aids. I går var der ingen kendte kroppe på stranden i Amager. Til gengæld løb vinderen, 21-årige Pelle Ethelberg-Findsen, de 100 meter i imponerende stil. Og den marathon-trænede løber var også selv tilfreds med sin indsats efter sejren.

- Jeg kan godt mærke, der er noget, der er visse kropsdele, der bliver lidt mindre i kulden. Men jeg er glad for at have støttet et godt formål, sagde Pelle Ethelberg-Findsen, der desuden stak af med to billetter til årets Roskilde-festival.

Om Pelle også vil deltage i nøgenløbet på Dyrskuepladsen, er endnu ikke afgjort.